Читај ми!

Станковић: Меч против Браге дипломски рад ове генерације

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да ће утакмица против Браге у Лиги Европе бити својеврстан дипломски рад ове генерације. Црвено-бели у четвртак од 21.00 у гостима играју против Браге, у шестом колу групне фазе Лиге Европе. Директан пренос меча је на нашем Првом програму.

Звезда пред последњу рунду има 10 бодова и налази се на првом месту у групи Ф, Брага има бод мање, а Мидтјиланд осам бодова.

"Могло би се рећи да је ово дипломски рад, после скоро две године заједничког рада и напретка, добрих утакмица, трофеја... Покушавам да момцима предочим да имамо шансу да једном утакмицом уђемо у осмину финала Лиге Европе, то је као да смо сад у шеснаестини финала и да имамо повољан резултат."

"Не желим да будемо подређени од старта. Ако то буде требало, гледаћемо да сви заједно будемо подређени и да знамо како да одговоримо на њихову офанзиву. Желим да будемо опасни, да имамо храбрости више са лоптом него без лопте. Ово је лепа утакмица ове генерације, једна од важнијих", рекао је Станковић на конфренцији за медије пред пут у Португалију.

Станковић је истакао да је португалска екипа другачија од оне која је у септембру играла у Београду, када су црвено-бели славили 2:1.

"Што се тиче поседа лопте, мораш да будеш стрпљив и огранизован. Они имају квалитета у поседу. Технички су перфектни, такви су били у Београду, па смо успели. Желим да ми будемо опасни. Брага игра одлично у последње време, тотално су променили однос у последња два месеца."

"Посао ће нам бити тежи, али се нећемо предати. Респектујуемо их, знамо им врлине и мане. Не одустајемо од нашег циљ. Шта год да се деси, ми смо победници. Овакву шансу не треба испуштати. Свесни смо шта она може да нам донесе", рекао је Станковић.

Тренер Звезде истакао је да ће велики хендикеп за екипу бити то што Секу Саного неће моћи да игра, јер није у потпуности залечио повреду.  

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво