Читај ми!

Емотивни опроштај на комеморацији Момчилу Моци Вукотићу

Комеморација чувеном фудбалеру Партизана Момчилу Моцу Вукотићу одржана је у Скупштини града у присуству породице, некадашњих саиграча, пријатеља и поштовалаца.

Од, по многим мишљењима најбољег фудбалера у историји Партизана, опростили су се председник клуба Милорад Вучелић, затим пријатељ и саиграч Ненад Бјековић, тренутно в.д. председника Фудбалског савеза Србије, драмски писац Душан Ковачевић, као и дугогодишњи капитен Саша Илић.

"На блиставом небу великих звезда Партизана, звезда Моце Вукотића сија снажним сјајем и сијаће док је Партизана и његових навијача. Био је тиха легенда, фудбалска и људска величина, ништа ван терена га није занимало. Ни налик онима данас који се гладијаторски боре за пажњу. Био је фудбалски велемајстор, потпуно посвећен, такмичењу, спорту, головима. Имао сам срећу да га гледам и да му се дивим", рекао је Вучелић и открио да ће данас "запалити једну цигару за Моцу".

Душан Ковачевић је подржао предлог Саше Илића да стадион Партизана понесе име Моце Вукотића.

"Мој драги пријатељ Момчило Моца Вукотић имао је две љубави – породицу, супругу Босу, синове Дејана и Николу, са њиховим породицама, унуцима који су га лечили од тешке болести. Уз њих је раме уз раме био Партизан. Био је један од највећих југословенских и српских фудбалера свих времена и била ми је част што смо се породично дружили и што смо 30 година играли мали фудбал с другим великим уметницима".

Ненад Бјековић се кроз сузе опростио од Вукотића.

"Шта је и ко био Моца можда ће неко једном успети да исприча. Непоновљив виртуоз фудбалског терена, легенда која је трајала деценијама. Био је идол милиона и мајстор фудбалске игре. Био је пример на терену и ван њега, симбол као муж, отац, пријатељ и деда. Његова кућа је симбол да животне вредности постоје и да су незамењиве".

На крају, изузетно емотивно је говорио и Саша Илић, који је оборио Вукотићев рекорд по броју утакмица у црно-белом дресу, признавши да му је посебна част била када су га називали Моциним наследником.

"Милутин Шошкић је једном рекао да је Моца био највољенији фудбалер у историји Партизана. Зато није чудо што је Партизан у Моцино време добио највише навијача. Скоро сам могао да потврдим Шолетове речи. Због велике разлике нисам имао прилику да уживам у мајсторијама, али сам слушајући приче о њему, био поносан што смо носили дрес истог клуба. Био сам срећан што ме пореде с њим, кад кажу да сам његов наследник. Иако сам знао да претерују, пријало ми је. Увек је био наклоњен младим играчма, чак и када га је тешка болест 'начела', рекао је Илић.

Комеморацији су присуствовали и представници Црвене звезде на челу са председником Светозаром Мијаиловићем, директором Звезданом Терзићем и спортским директором Митром Мркелом, а присуствовали су и и легенде црвено-белих Владимир Петровић Пижон, Душан Савић и Бошко Ђуровски.

На опроштају од Моце били су и председник Народне скупштине Ивица Дачић, министри Вања Удовичић и Бранко Ружић, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, кошаркашки тренер Душко Вујошевић, легендарни кошаркаш Зоран Мока Славнић и многи други.

Вукотић је преминуо прошлог петка у 72. години, а биће сахрањен у уторак на Топчидерском гробљу.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара