Читај ми!

Сампдорија жели Станковића, Звезда може да остане без тренера

Фудбалери Црвене звезде могли би да остану без тренера током ове сезоне јер су све интензивније приче да би Сампдорија на клупи првог тима желела Дејана Станковића. Према последњим информацијама, чак и шеф стручног штаба црвено-белих жели да направи нови корак у каријери и врати се у Италију, али из клуба не желе да прихвате понуду Сампе.

Екипа из Ђенове налази се у великој кризи после пораза од Лација код куће у недељу увече (1:3) и очекује се да тренер Роберто Даверса ускоро добије отказ.

Даверса је овог лета преузео Сампдорију када је отишао Клаудио Ранијери, али није успео да задовољи критеријуме јер је тим у првих 16 кола забележио само четири победе, уз чак девет пораза, па заузима 15. место на табели серије А са 15 бодова.

Италијански медији су још раније писали да је Станковић велика жеља председника клуба Масима Ферера и контакти су направељени, што је потврдио и најпознатији инсајдер када су трансфери у питању – Фабрицио Романо.

Романо је истакао да и некадашњи фудбалер Звезде, Лација и Интера хоће да се врати у Италију, сада као тренер, али да га шампион Србије не пушта у овом тренутку.

"Нема договора Сампдорије и Црвене звезде о Дејану Станковићу. Бивши Звездин тренер има жељу да преузме Сампдорију, али како тренутно стоје ствари, његов тренутни клуб не прихвата ту понуду", објавио је Романо.

Његов колега Николо Шћира, уредник листа Газета дело спорт, открио је и да су из управе нашег представника потраживали новац за тренера, али да је то Фереро одбио.

"Црвена звезда је тражила плаћање пенала како би дала зелено светло за одлазак Дејана Станковића. Фереро не жели то да плати. За петак је заказана утакмица са Ђеноом која ће бити последња шанса за Даверсу. Ако поново изгуби, биће отпуштен", открио је Шћира.

"Заправо, Звезда је тражила плаћање пенала како би успорила Сампдорију. Станковић је постигао договор начелно са Сампом, али Звезда не жели да му да зелено светло. Видећемо шта ће се дешавати у наредним седмицама."

На Стадион "Рајко Митић" Деки је стигао пре две године, када је наследио Владана Милојевића и са црвено-белима је освојио две титуле, Куп Србије и обезбедио два европска пролећа, с тим да ће у четвртак против Браге играти у Португалији са циљем да и други пут под Станковићевим вођством презиме у Лиги Европе.

Што се тиче домаћег шампионата, Звезда је друга на табели са три бода мање од највећег ривала Партизана.  

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи