Читај ми!

Јовић добио шансу и заблистао за Реал, Мадриђани већ сада близу титуле

Фудбалери Реал Мадрида наставили су да грабе ка титули у шпанској Ла Лига победом над Реал Сосиједадом у гостима, у утакмици коју је обележио српски нападач Лука Јовић. Јовић је добио шансу захваљујући повреди Карима Бенземе и потпуно је искористио – заблистао је на "Реале арени" и голом и асистенцијом водио "краљевски клуб" до тријумфа резултатом 2:0.

Нападач репрезентације Србије почео је утакмицу на клупи, али је на терен ушао већ у 17. минуту, када је због повреде мишића Карим Бензема морао у свлачионицу.

Прво полувреме било му је довољно да се врати у ритам, да би у другом, уз помоћ Винисијуса жуниора, решио дерби 16. кола Ла Лиге.

У првом озбиљном нападу у наставку Јовић је сјајно асистирао Бразилцу, који је наставио серију и довео Мадриђане у предност.

Потом је промашио једну шансу, али је у 57. минуту ред био на њега да затресе мрежу – након корнера највиши у скоку био је Каземиро, лопта је стигла на другу стативу, одакле је некадашњи нападач Црвене звезде, Бенфике и Ајнтрахта главом спровео у гол.

Био је то Јовићев пети погодак за клуб са "Бернабеуа", а први после више од годину и по дана, односно фебруара 2020.

Изабраници Карла Анчелотија направили су велики корак ка титули у националном првенству јер су искористили киксеве највећих ривала. Сада имају 39 бодова, осам више и утакмицу више од Севиље, а девет од Бетиса.

Баски су наставили да посрћу након одличног старта сезоне и тренутно су пети са 29 бодова.

У утакмици која је претходила Атлетико се вероватно и опростио од одбране трона у шпанском фудбалу, пошто је доживео пораз на свом терену од Мајорке са 2:1, иако је имао предност.

Средином другог полувремена Куња је "јорганџијама" донео вођство, али су Русо и Кубо у самом финишу режирали преокрет и нанели тежак пораз Мадриђанима.

Атлетико је тек четврти са 29 бодова, а Мајорка 12. са 19 бодова.

Српски интернационалац Александар Седлар добио је прилику за госте у последњих неколико минута.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи