Читај ми!

Влаховић наставља да погађа, стрелац у преокрету Фиорентине против Сампдорије

Фудбалери Фиорентине савладали су Сампдорију са 3:1 у мечу 15. кола Серије А. Влаховић постигао свој 12. гол у првенству. Аталанта убедљива портив Венеције – 4:0. Јувентус бољи од Салернитане. Верона и Каљари одиграли без голова.

Фиорентина је забележила нову победу након преокрета против Сампдорије. Тим из Ђенове је повео, а онда је до краја првог дела игре домаћин са ти гола преокренуо резултат. Стрелац водећег гола за Фиорентину био је репрезентативац Србије Душан Влаховић.

Самдорија је повела у 15. минуту. Ђабиадини се одлично снашао у казненом простору, високо је скочио и из тешке позиције главом послао лопту у доњи леви угао.

Домаћин је изједначио у 23. минуту. Сотил је одлично упослио Каљехона у шеснаестерцу, који проналази пут лопти до мреже.

У 32. минуту Фиорентина је стигла до преокрета. Бонавентура је упутио сјајан центаршут, Влаховић се нашао сам испред голмана и главом сместио лопту у гол.

У 45. минуту на семафору је стајало 3:1. Сотил је налетео на лопту у шеснаестерцу и сјајним ударцем по средини гола савладао голмана гостију.

Друго полувреме донело је нешто мирнији темпо. Домаћин је био задовољан постигнутим, створио је још неколико прилика пред голом Сампдорије, али није било промене резултата.

Аталанта је савладала Венецију са 4:0. Домаћин није дало шансе противнику. По два гола по полувремену и до врха је напуњена мрежа гостију. Пашалић је постигао три гола и 7, 12. и 67. минуту, а четврти гол дело је Копмајнерса у 57. минуту.

Јувентус је као гост савладао Салернитану са 2:0. Дибала је довео "стару даму" у вођство у 21. минуту. Гости су постигли други гол у 28. минуту преко Келиниј, али је погодак након асистенције ВАР-а поништен због офсајда.

Други гол Јувентус је постигао у 70. минуту, стрелац је био Мората. Гост је мога о и до трећег гола у финишу сусрета, али Дибала није успео да реализује једанаестерац у пето минуту надокнаде, његов покушај завршио је преко пречке. 

Серија А, 15. коло:

Уторак:
Аталанта - Венција 4:0
Фиорентина - Сампдорија 3:1
Салернитана - Јувентус 0:2
Верона - Каљари 0:0

Среда:
Болоња - Рома
Интер - Специја
Ђенова - Милан
Сасуоло - Наполи
Торино - Емполи
Лацио - Удинезе

Табела:
Наполи 35
Милан 32
Интер 31
Аталанта 31
Рома 25
Фиорентина 24
Јувентус 24
Лацио 21
Болоња 21
Верона 20
Еполи 19
Сасуоло 18
Торино 17
Удинезе 15
Сампдорија 15
Венеција 15
Специја 11
Ђенова 10
Каљари 9
Салернитана 8

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво