Читај ми!

Игор Матић: Пикси уверио играче да верују у себе, овако репрезентација треба да изгледа

Игор Матић, члан Фудбалског савеза Србије, изјавио је за РТС да је Драган Стојковић Пикси један од најзаслужнијих за пласман репрезентације Србије на Светско првенство.

Матић тврди да је Пикси учинио да сви поверују у успех фудбалске репрезентације.

"Човек треба да верује у велике ствари, јер се онда и остваре. Искрено сам веровао, био сам претходних дана са екипом, селектор је преносио енергију, био пун самопоуздања и видевши то и ми сви остали са стране смо почели да верујемо", рекао је Матић.

Члан ФСС-а и некадашњи фудбалер истакао је да је селектор ментално помогао врхунским играчима. 

"Битно је, када је неко вођа, а то је наш селектор свакако, он је пренео енергију на играче, као и веру, харизму, став и самопоуздање. Ми смо то у претходном периоду некако изгубили. У фудбалу су и успони и падови нормална ствар, некако се у последње време то изгубило, нисмо сви били уверени, али по мени је један од најзаслужнији, уверио играче који играју у врхунским клубовима, имају озбиљан квалитет у себе и они су показали како треба да игра наша репрезентација у будућности", додаје Матић.

Матић тврди да је велику улогу играло то што је селектор био некадашњи велики фудбалер. 

"Селектор је био велики играч и све ово је пролазио, био лидер и вођа на терену, он је дуго тренер и све што је радио раније, сад ради ван терена, имамо врхунске играче, неко је требао да их позиционира и увери у тај квалитет, постоји одређена дисциплина, зна да приђе играчу и успопставио је комуникацију и све функционише на прави начин."

Игор Матић тврди да репрезентација Србије треба сваком фудбалеру да буде на првом месту.

"Ја радим у савезу, био сам играч и прошао све селекције, мени је репрезентаицја на првом месту, свима нама и треба да буде репрезентација на првом месту и треба да вратимо код и култ. Утакмица може да се победи срећно, али ми смо јуче доминирали и ово је пут како треба да функционишемо у будућности", закључио је.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи