Читај ми!

Деки у одабраном друштву - титула без пораза: Станковић, Конте, Џерард, Роџерс и Венгер

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић је један од четворице активних тренера који су успели да у 21. веку заврше лигашки део сезоне без пораза у 38 мечева, а податак је још импозантнији кад се узме у обзир да су сви преостали на челу енглеских Премијерлигаша – Конте, Џерард, Роџерс и Венгер.

Сезона за нама је била пуна рекорда и још једна потврда апсолутне доминације Црвене звезде у Србији. Освојено је 108 бодова, постигнуто 114 голова, а по први пут у историји, Црвена звезда је постала шампион државе без пораза.

Управо је то кључ, јер се два пута у историји дешавало да се црвено-бели сезону заврше без пораза, али и да се титула не освоји, уз то је одиграно мање од 38 утакмица, тако да је Дејан Станковић направио позитиван преседан када је реч о тренерском месту на клупи Црвене звезде.

Од момента када је сео па до данашњег дана - Станковићево име одзвања на клупи Црвене звезде. Играчка легенда полако израста и у тренерску и то чини крупним корацима, без страха и са огромним, заслуженим самопоуздањем.

На клупу клуба сео је 21. децембра 2019. године и до сада је предводио 90 утакмица, а учинак је импозантан. Остварио је 68 победа, 13 ремија и свега осам пораза уз гол разлику 222:62.

Дакле, Црвена звезда од када је Станковић на клупи постиже 2.44 гола по мечу, а оствариване су важне победе, против Гента, Слован Либереца, Браге, Лудогореца, Омоније и освојене две шампионске титуле, уз један Куп, и једну дуплу круну.

Титула без пораза у 38 кола је само још пошла за руком - Антонију Контеу, Стивену Џерарду и Брендану Роџерсу од активних и Арсену Венгеру од неактивних тренера. Оно што је интересантно, то је да сви они сада предводе Премијерлигаше, па је тако Конте тренер Тотенхема, Џерард Астон Виле, а Роџерс Лестера, што значи да је Станковић у овом тренутку један од најперпсективнијих стручњака у Европи.

Конте је то учинио као тренер Јувентуса у сезони 2011/12, Роџерс у сезони 2016/17 са Селтиком, а годину дана касније Џерард са Ренџерсом. Такође, исти успех направио је и Арсен Венгер на кормилу Арсенала у сезони 2003/04. Станковић је четврти активни и пети укупно тренер коме је то пошло за руком у 21. веку.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво