Читај ми!

Јојић после Гента: Могло је да буде и другачије

Фудбалер Партизана Милош Јојић истакао да је остао жал што није забележена победа у Генту, као и да је реми можда и најреалнији резултат. Фудбалери Партизана и Гента одиграли су нерешено 1:1 (0:0) у четвртом колу групне фазе Лиге конференција.

Црно-бели су у Белгији повели голом Слободана Урошевића у 65. минуту, а домаћи тим до изједначења је досао у 80. минуту када је стрелац био Тисудали a Милош Јојић је истакао да је то можда и најреалнији резултат врло напорног меча.

"Знали смо да нас очекује тешка утакмица на незгодном терену, тако је и било. Противник је нападао, али смо и ми правили шансе. Повели смо 1:0 и имао сам осећај да можемо задржати ту предност до краја утакмице, међутим примили смо гол из центаршута. Да ли остаје жал? Могло је да буде и другачије, оно што је виђено на терену је можда и најреалнији резултат", рекао је Јојић за клупски сајт.

Партизан је играла у нешто другачијој, дефанзивнијој формацији него што је то иначе случај, са три штопера, а Јојић сматра да су се добро снашли у том изазову, али и да су добро парирали белгијској екипи у једној утакмици високог интензитета.

"Свака утакмица је специфична и тешка. Противник игра јако добро, играју брз и директан фудбал, стално траже пас у напред. Било је доста кретања у дубину, самим тим смо ми морали да трчимо у назад, па кад одузмемо лопту трансформација... На крају подела бодова, морамо бити задовољни. Идемо даље, имамо још две утакмице до краја групне фазе. Мало нам фали да презимимо у Европи, што је и циљ", поручује он.

Његов саиграч Немања Милетић слаже се да црно-бели могу бити задовољни исходом, јер су чврсто одиграли јако захтевну утакмицу.

"Очекивали смо да ће бити тешка утакмица, пре свега зато што су они једна стварно добра и физички спремна екипа. Стварно не знам како су 12. у првенству. Утакмица је била тешка, мушки смо играли, несрећно примили гол. Можемо да будемо задовољни, момци су дали максимум и борили смо се до краја", рекао је Милетић.

Црно-бели су у Белгији играли без четворице кључних играча, а са клупе није предводио тренер Александар Станојевић.

"Имамо 25 играча и ко год да игра, може да игра на високом нивоу. Били смо без 3-4 играча и било је тешко без њих, али сви који су играли, играли су добро. Можемо да будемо задовољни. У другој утакмици је било нерешено (утакмица Флора- Фанортозис, прим. аут), боримо се и даље за прво место. Криво ми је што смо примили гол, могли смо да будемо први, али и не предајемо се! Има још шест бодова, може свашта да се деси", истиче Милетић.

Фудбалере Партизана у недељу очекује дуел са Пролетером у Суперлиги на свом стадиону.

"Не можемо много да будемо окренути овој утакмици, већ за пар дана играмо са Пролетером. Настављамо борбу за титулу. Морамо да се одморимо колико год можемо. Нећемо да тражимо алиби, ми смо Партизан и боримо се за титулу", поручио је Милетић.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи