Читај ми!

Мркела: Било је срамотно, али уверен сам у пету титулу

Свима нам је тешко пао пораз у Сурдулици и тешко да можемо имати оправдање за онакву и игру и резултат. Имамо огроман квалитет и верујемо у наше играче и тренера Станковића, али очигледно смо негде погрешили, рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Фудбалери Радника савладали су у Сурдулици екипу Црвене звезде са 2:1 у одложеном мечу петог кола Суперлиге Србије.

"Не може оправдање да буде лош и тврд терен и да смо због тога морали да прескачемо игру. Звездини играчи морају да буду храбри и пуни самопоуздања, морају да верују у свој квалитет и да буду стрпљиви у организацији игре и грађењу шанси."

"Оно јуче није личило ни на шта. Срамота ме је било да гледам наш тим како је јуче "лупао по лопти" и прескакао игру", изјавио је Мркела. 

Тим је био потпуно без енергије, у утакмицу смо ушли потцењивацки, по принципу лако ћемо, додао је Мркела.

"Ако се тако приђе утакмици онда те ништа не иде и срећа те напусти. То играчи Црвене звезде не смеју себи да дозволе. Јуче смо видели да казна одмах стиже. У сезони где јуримо пету узастопну титулу, а преко пута имамо вечитог ривала који се добро наместио и игра стварно добро, опуштања не сме да буде", истакао је Мркела.

Звездин спортски директор истиче да нико из руководства не бежи од свог дела одговорности.

"Као челни људи клуба морамо да утегнемо многе ствари, пре свега око играча и њиховог односа према својим обавезама. Ту мислим и на начин живота и на вакцинацију коју наши играчи упорно одбијају, а редом су се поразбољевали. У кључним утакмицама тренер Станковић није могао да рачуна на њих у овако згуснутом распореду, а у Бундеслиги је вакцинисано 85 одсто фудбалера".

Ми смо искусни професионалци и добро познајемо Црвену звезду. Свесни смо своје личне одговорности, великих очекивања које доноси велики клуб.

"Свесни смо и великих циљева које смо поставили, а основни је освајање шампионске титуле. Има још много да се игра, тек је прошла трећина првенства, имамо још 69 бодова у игри и два дербија са највећим конкурентом."

"Наши играчи су много пута показали свој квалитет и љубав и страст према Црвеној звезди. Нема сумње да ћемо и сада из свега изаћи као победници. Убеђен сам да смо најбољи тим, да ћемо у ходу исправити уочене проблеме и да ћемо у мају освојити пету узастопну шампионску титулу", закључио је Мркела.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се