Читај ми!

Први пораз Партизана у Лиги конференција, Гент славио у Хумској

Фудбалери Партизана доживели су први пораз у овогодишњем издању Лиге конференција, пошто је на свом стадиону поражен од Гента. Белгијски клуб тријумфовао је у Хумској минималним резултатом (1:0) и сада има предност у борби за прво место у групи.

Гент има максимални учинак након три кола и укупно девет бодова, три више од београдских црно-белих, па ће одлука о томе ко ће бити најбољи пасти за две недеље у Белгији.

Утакмица у Хумској почела је у знаку гостију који су у првих десетак минута имали теренску иницијативу, али нису направили ништа конкретно испред гола Александра Поповића.

После несигурнијег почетка, домаћи играчи су се тргли и кренули да прете. Међутим, ни они нису направили неке изгледне ситуације, покушавали су Бибрас Натхо и Рикардо Гомеш – без превеликог успеха.

Нападач са Зеленортских острва најближи поготку је био у 21. минуту, када је после једне одузете лопте имао добру прилику, али је са неких 18 метара шутирао поред десне стативе.

То је уједно било и последње узбуђење у првом полувремену, па се на одмор отишло резултатом 0:0.

Други део игре почео је великим приликама на обе стране - прво је у завршници катастрофално шутирао Ђорђи Чакветадзе, док је шансу да Партизану донесе предност још једном пропустио Натхо.

Негде око 50. минута гостујући играчи преузели су потпуну иницијативу и кренули да притискају, због чега је одбрана нашег тима константно била сабијена.

Неколико покушаја зауставио је Поповић, али у 59. минуту није имао никакве шансе.
После неколико центаршутева, усамљен на петерцу остао је Свен Кумс, којем није било тешко да главом донесе предност Белгијанцима.

Чувар мреже највећи је разлог што Партизан није већ тада изгубио шансе да се врати, пошто је спречио "блицкриг" Гента зауставивши два одлична ударца Ођиђе-Офоеа.

Изабраници Александра Станојевића конкретно су напали тек у финишу, а најближи поготку био је Вујачић. Штопер домаћих је прво са 30 метара погодио пречку, а онда му је и голман одбранио ударац главом после корнера.

На крају, незадовољан суђењем, тренер Партизан добио је црвени картон по завршетку сусрета и неће водити екипу у реваншу у Белгији.

У другој утакмици ове групе Анортозис и Флора су одиграли нерешено 2:2.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво