Читај ми!

Звезда до врха напунила мрежу Колубаре, први гол младог Лазетића

Фудбалери Црвене звезде савладали су Колубару у Лазаревцу са 7:1 (6:0) у мечу 13. кола Линглонг суперлиге Србије. Без победника у дуелу Војводине и Чукаричког - 1:1.

Звезда је нападала, домаћин се бранио, али није успео да се одбрани. Рани гол црвено-белих само је додатно отежао посао домаћина. Распала се одбрана Колубаре, што су црвено-бели знали да искористе. Сјајан је на левој страни био Родић, који је у првом полувремену забележио четири асистеције. Домаћин је овај час фудбала желео што пре да напусти. Први гол у црвено-белом дресу забележио је седамнаестогодишњи Марко Лазетић.

Црвено-бели су од самог старта наметнули свој ритам, а како функционише Звездин напад на својој кожи је осетила одбрана домаћина и голман Станивуковић. У првом полувремену Звезда је постигла шест голова и промашила пенал.

Голови су се ређали као на траци, а одбрана Колубаре је први пут капитулирала у осмом минуту сусрета. Родић је са леве стране из казненог простора упослио Драговића, који је прихватио лопту на волеј и закуцао је у десни угао гола Колубаре.

У 16. минуту на семафору је стајало 0:2. Поново акција по левој страни и поново Родић у улози асистента, овог пута у петерецу на супротној страни, проналази Бена, коме је остао лакши део посла да пласира лопту у празну мрежу.

Три минута касније, нови гол за црвено-беле. На средини терена Звезда је пресекла напад Колубаре, лота долази до Иванића, који је крену ка казненом простору, предриблао је чуваре и са ивице шеснаестера опалио по лопти и послао лопту иза Станивуковића.

Црвено-бели су увећали предност у 23. минуту. Нова асистенција за Родића. Овог пута са леве стране ван казненог простора упутио је центаршут на прву стативу. Станивуковић је кренуо на лопту, али је Павков био брши, прихватио је лопту у петерцу и послао је у празан гол.

У 28. минуту Фалко је оборен у казненом простору и судија је показао на белу тачку. Канга је шутирао, али његов покушај одлази крај десне стативе гола Станивуковића.

Звезда је до петог гола дошла у 36. минуту. Продор Фалка у казнени простор по десној страни, уочио је Гајића који се убацивао, овај је на петерцу пронашао Иванића, овоме није било тешко да се по други пут упише у стрелце.

У 43. минуту црвено-бели су повели са 6:0. Родић је поново прошао по левој страни, упослио је Бена у шеснаестерцу, уследио је ударац, одбијену лопту прихватио је Павков и пасирао је у мрежу.

На старту другог полувремена тренер Звезде Станковић је заменио четири играча. Изашћи су: Иванић, Драговић, Павков и Бен, а шансусу добили: Петровић, Панков, Николић и Лазетић. Нешто касније Кангу је заменио Вукановић.

Велики број измена успорио је ритам црвено-белих. Нападао је гост, стварао шансе али је изостала реализација. Колубара је успела да организује неколико контранапада, али није успела да озбиљније запрети.

Домаћин је до почасног поготка дошао у 85. минуту. Брз контранапад Колубаре по левој страни. Добријевић је одлично упослио Младеновића који са неколико метара погађа празну мрежу.

Тачку на овај меч ставио је седамнаестогодишњи играч Звезде Марко Лазетић у 88. минуту. Фалко је на средини терена посла пас у празан простор, лопту је прихватио Лазетић. Кренуо је ка казненом простору, нашао се сам испред голмана Станивуковића и послао лопту у гол.

У другој утакмици суботњег програма, Војводина и Чукарички поделили су бодове - 1:1. Гости су повели голом Вукадиновића у 45. минуту, изједначио је Тошић у 66. 

Суперлига Србије, 13. коло:

Петак:
Нови Пазар - Спартак 0:1
Напредак - Вождовац 0:0

Субота:
Колубара - Црвена звезда 1:7
Војводина - Чукарички 1:1

Недеља:
Партизан - Радник
Пролетер - ТСЦ

Понедељак:
Раднички Ниш - Раднички Крагујевац
Металац - Младост

Табела:
Партизан 31
Црвена звезда 29
Чукарички 22
ТСЦ 20
Напредак 19
Вождовац 17
Војводина 17
Спартак 15
Раднички Ниш 14
Раднички 1923 14
Пролетер 14
Колубара 13
Металац 12
Радник 10
Младост 8
Нови Пазар 7

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво