Читај ми!

Саудијци и званично преузели Њукасл, спремају се тектонске промене у Премијер лиги

Конзорцијум предвођен Саудијским јавним инвестиционим фондом званично је власник Њукасл јунајтеда, пошто је Премијер лига одобрила пренос власништва за суму од 300 милиона фунти.

Навијачи Њукасла већ су почели да славе - након 14 година "отарасили" су се Мајка Ешлија, а нови власници клуба добили су дозволу од Премијер лиге да пренесу власништво на своје име.

Конзорцијум преднођен Саудисјким јавним инцестиционим фондом, коме је припало 80 одсто акција клуба, уз подршку ПЦП капитал партнерс и Р&Б спорт и медија, нови је власник клуба са Сент Џејмс парка.

На челу конзорцијума налази се Аманда Стејвли, која је изјавила да је у питању дугорочна инвестиција и додала да се амбиције власника поклапају са навијачким - да Њукасл постане избиљан клуб који ће се борити за трофеје у свим такмичењима.

Нови власник платио је Мајку Ешлију 300 милиона фунти, што је права ситница у односу на процењено богатство конзорцијума - 320 милијарди фунти.

Навијачи жељно ишчекују прве потезе нових власника и очекују да клуб који се већ годинама бори за опстанак у Премијер лиги врате на стазе старе славе и борбе за трофеје и европска такмичења.

Претходни власник Мајк Ешли клуб је преузео 2007. године, а за 14 година "газдовања" Њукасл није освојио ниједан трофеј, док је два пута бивао елиминисан у нижи ранг такмичења.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи