Читај ми!

"Орлићи" након преокрета савладали Јерменију

Млада репрезентација Србије, играчи до 21 године, савладала је као гост Јерменију са 4:1 (0:1) у мечу трећег кола Квалификација за Европско првенство. У наредном колу Србија игра против Француске. Меч је на програму 12. октобра на стадиону Партизана.

Након безидејног првог полувремена у коме наша селекција није успела да упути ударац у оквир гола, и примљеног гола, уследило је много боље друго полувреме. "Орлићи" су заиграли као препорођени, и са четири гола преокренули резултат и стигли до важне победе у квалификацијама за Европско првенство.

После првих десет минута игре, где су наши доминирали и градили акције, Јермени су преузели иницијативу и све више претили. Створили су неколико изгледних прилика и, само захваљујући непрецизности Мирзојана, Србија је успела да сачува мрежу.

Наши репрезентативци успевају да се ослободе притиска и пренесу тежиште игре на половину противника. Гаврић је покушао из слободног ударца са око 25 метара, али је лопта закачила једног играча у живом зиду и одбила се у корнер.

Прву праву шансу за гол наша екипа је пропустила у 28. минуту. Гаврић је у шеснаестерцу одлично одложио лопту за Шеховића, који је шутирао са око осам-девет метара, али је био непрецизан.

Потом су запретили и Јермени након продора по левој страни убачена је лопта у шенаестерац, уследио је ударац, срећом непрецизан. У 34. минуту након корнера Шогујан шаље лопту у нашу мрежу, али је погодак поништен због тога што је лопта на путу до мреже закачила руку једног играча Јерменије.

Међутим, два минута касније домаћин је повео. Након скраћеног корнера са леве стране, лопта је кратко до Шогујана, који је центрирао и на првој стативи пронашао Мирзојана, који главом шаље лопту у супротан угао гола Гордића.

Наши репрезентативци заграли су агресивније у наставку. Углавном се играло на половини Јермена, ређале су се прилике пред голом противника.

Сјајну шансу "орлићи" су пропустили у 50. минуту. Набачена лопта после прекида са десне стране, највиши у скоку био је Каменовић, али његов ударац није имао довољно интензитета па је голман Несисјан лако ухватио лопту. То је уједно био први ударац у оквир гола који је наша селекција упутила на овом мечу.

Србија је успела да крунише теренску иницијативу у 55. минуту. Слободан ударац искоса са десне стране, Гаврић је одлично пронашао Ераковића који је био највиши у скоку и главом матирао голмана Јерменије. То је био први гол Србије после пет одиграних мечева.

Наши су наставили са нападима, створили су још неколико прилика пред голом Јерменије, али је голман Несесјан успео да изађе као победник. Запретили су и домаћи, већ је била капитулирала наша одбрана, али се ударац Мирзојана одбио од пречке.

Уследио је нешто мирнији период игре у коме се играло између два казнена простора.

Ипак, Србија је повела у 85. минуту. После велике гужве у казненом простору лопта је дошла до Терзића који јој проналази пут до мреже.

"Орлићи" су потврдили победу четири минута касније. После брзог напада по десној страни, лопта је прослеђена на другу стативу где је био Тедић и постигао гол.

У четвртој минути надокнаде Гаврић је промашио пенал. Ипак, минут касније се искупио за пропуштено. Терзић је упутио повратну лопту са гол-аут линије, на њу је налетео Гаврић и закуцао је у мрежу.

Овако је протекао меч.

Србија је четврта на табели Групе Х са 4 бода из три одиграна меча. Украјина је прва са 6, Фарска Острва сакупила су 5, Француска 4, док су иза "орлића" остале Јерменија са 3 и Северна Македонија са 2 освојена бода.

Наредни дуел "орлићи" играју против Француске, 12. октобра на стадиону Партизана у Београду.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи