Читај ми!

Шпанија прекинула низ Италијана и пласирала се у финале Лиге нација

Фудбалери Шпаније савладали су на Сан Сиру Италију са 2:1 у првом полуфиналном мечу Лиге нација Групе А. Италијани, актуелни првац Европе, поражени су први пут после 37 утакмица. У другом полуфиналу у четвртак од 20.45 играју Белгија и Француска.

"Фурија" је била бољи ривал, у првом делу игре са два гола практично је решила питање победника. Посао им је олакао Бонући који је зарадио црвени картон. Друго полувреме донело је велику борбу, Шпанци су пропустилли своје шансе. Италија је успела да постигне погодак, али није имала снаге за више.

Шпанија је била од самог старта бољи ривал. Нападали су, стварали шансе, и реализовали. Италијани су тек на моменте личили на себе. Тачније противник им није дозволио да се разиграју.

Шпанија је повела у 18. минуту. Брза акција по левој страни, Ојарзабал је упутио фантастичан центаршут и пронашао Тореса који прослеђује лопту у мрежу.

Италијани су заиграли нешто агресивније након примљеног гола. Створили су неколико прилика, али није било реализације.

У 42. минуту Бонући је зарадио други жути картон и тако отежао посао Италијанима.

У првој минути надокнаде, поново је капитулирала одбрана Италије. Поново је Шпанија напала по десној стране и опет је Ојарзабал центаршутем пронашао Ерана Тореса, који овог пута главом шаље лопту у мрежу.

Друго полувреме донело је нешто мирнији темпо игре. Шпанија је углавном држала лопту у свом поседу. Створено је још неколико прилика, али без завршнице. Италијани су покушавали, али сви њихови налети су одбијени.

У 78. минуту Шпанија је имала да стави тачку на меч. Иста ситуација као и код голова, акција по десној страни на супротној је сам у шеснаестерцу остао Алонсо, шутирао је са шест-седам метара, али је голман Донарума сјајно интервенисао и спасио свој гол.

Казна је успедила пет минута касније. У 83. Италија је успела да смањи предност Шпанаца. Након корнера за Шпанце одбрана је избацила лопту. Кијеза је пресекао додавање противника на својо половини, и повукао контру, пратио га је Пелегрини, коме Кијеза додаје лопту и овај је пласира у мрежу.

До краја још неколико покушаја Италијана, али без промене резулта.

Шпанци ће у финалу играти са победником другог полуфинала у коме се састају Француска и Белгија који је на програму у четвртак од 20.45. Финале и меч за треће место играју се у недељу.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво