Читај ми!

Златан Ибрахимовић слави четрдесети рођендан

Златан Ибрахимовић данас пуни 40 година, а никада није био у бољој форми. Још јуче су му многи играчи унапред честитали, а Михајловић, Бобан, Манчини, Канаваро и Занети су му пожелели све најлепше преко дневника Газета дело спорт.

У Милану је други пут, од 2020, након што је већ био део овог тима од 2010. до 2012, и уместо да стари он се подмлађује, пише италијанска штампа, а сам Ибра за себе каже да је као Бенџамин Батон (филм са Бредом Питом који глуми човека који се родио као старац па постајао све млађи како су пролазиле године).

"Ја сам у Милану код своје куће. Овде ми је добро, овде су моји другови, Мистер, навијачи. Кад бих могао, остао бих овде до краја живота. Од првог дана је било лако радити са Пиолијем, он енергијом трансформише читав тим и мотивише нас тако да дајемо све од себе", изјавио је Ибра када је потписао уговор о са Миланом до 30. јуна 2022.

Тајна савршеног изгледа

Ибра једе само бело месо, свеже воће и поврће. Не једе шпагете, а угљене хидрате надокнађује житарицама, не једе никакву замрзнуту храну нити сладолед, као ни слаткише од прерађеног шећера. Једном недељно се почасти пицом.

Поред редовног тренинга, Ибра не прескаче тренинге у теретани, коју има и код куће. Обожава таеквондо и ту страст је пренео и на своју децу. Тај спорт му је омогућио акробатику на терену. У Милану живе у модерном кварту Порта Нова.

Воли животиње, вози бицикл, када је у Шведској, посвећен је пецању. Лето проводи на својој јахти.

Филм посвећен његовом животу "I am Zlatan", започеће биоскопски живот 14. јануара 2022.

Честитке у Газети дело спорт

Михајловић

"Прво смо се страховито посвађали, извређали и истукли, тако да су нас обојицу искључили. Онда смо певали заједно, односно фалширали на сцени Санрема унаказивши песму 'Io vagabond'. Између тог 20. априла 2005, када сам отишао у свлачионицу не би ли се потукао с тобом, а нисам те нашао, и када сам, без обзира на бес, знао да имаш оно нешто посебно, и Фестивала прошле године када си баш ти желео да ти будем гост, прошло је 16 година."

"Требало је да се прво сукобимо да бисмо схватили да смо направљени од 'истог материјала': јаке и сигурне особе, али увек искрене. У међувремену сам открио Ибру као човека који вреди више од шампиона. И добио сам потврду када си ме звао у болницу и једва изговорио: Сини, за тебе сам спреман на све, зови ме и играћу џабе."

"Ти знаш колико бих волео да си био део мог тима, али је било исправно да се вратиш у Милан и закључиш једну савршену каријеру, која још није готова. Знам да ћеш нам поклонити још голова и упечатљивих изјава јер имаш личност која те чини јединственим на свету. Срећно, драги мој пријатељу: за лавове као што си ти, време ништа не значи..."

Манчини

"Ћао, Златане, најбољи начин да ти честитам овај рођендан јесте да ти кажем хвала. Хвала јер си ми омогућио да освојим трофеје, хвала јер си ми то помогао на свој начин: твој квалитет и професионалност чинили су да сваки пут када играш ја могу да будем миран. Увек смо се слагали, никада нисмо имали проблеме."

"Видети те и даље на терену за мене је радост, не само што још играш већ јер то чиниш на високом нивоу. А то је, и ти то знаш, највећа награда за твој професионализам. Мислим да је требало да добијеш 'Златну лопту' (Palone doro) баш као Меси и Роналдо, јер не вредиш ништа мање од њих. Дивно проведи рођендан".

Занети је, између осталог, написао: "Срећно, Златане, ти си шампион за сва времена: уживај у овом рођендану!". Канаваро: "Златане, дошао си до четрдесете у савршеној форми и многи те се још плаше."

Златан за себе каже: "И дан-данас имам исту страст и никада нисам задовољан оним што сам постигао. Увек желим више. Не видим много играча који су играли и играју као ја данас."

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво