Читај ми!

Лемар и Суарез за победу Атлетика против немоћне Барселоне

Атлетико је у Мадриду савладао Барселону са 2:0 (2:0) у дерби мечу осмог кола Ла Лиге.

Екипа Дијега Симеонеа је надиграла Барсу, која је деловала немоћно на терну. Лемар и Суарез забележили по асистенцију и погодак. Победом домаћин се, бар за један дан, изједначио на табели са водећим Реалом. Барселона, која је доживела први пораз у сезони је на деветом месту.

Барселона је имала већи посед, али из такве игре није успела да створи озбиљнију шансу пред голом Облака. Домаћин је више претио и створао шансе.

Атлетико је повео у 24. минуту. Суарез је одлично упослио Лемара који је утрчавао по левој страни, излетео је сам испред голмана и послао лопту у супротан угао гола Тер Штегена.

После примљеног гола Барса је заиграла нешто конкретније, добру прилику пропустио је Кутињо, тачније његов покушај завршио је крај десне стативе.  Узвратио је Атлетико, Феликс је упослио Суареза који је није био успешан са око 12-13 метара, позиција из које он ретко греши.

Барса је наставила да високим пресингом ремети напад домаћина, ипак Атлетико је мирном игром успевао да се избори са притиском.

Домаћин је до другог гола дошао у 44. минуту. Барселона је изгубила лопту на половини Атлетика. Феликса је упослио Лемара, који сервира лопту Суарезу у казненом простору, овај је имао времена да се намести пребаци на десну и матира голмана Барселоне.

Очекивано, нешто спорији темпо у наставку. Атлетико је био задовољан оствареним у првом делу игре па је препустио иницијативу противнику. Сви прилази ка Облаку су били затворени па је мало простора остало за нападаче Барсе.

Атлетико је отворио пар контри, али је изостала реализација. Добру прилику имао је Феликс, али је Тер Штеген успео да заустави његов ударац. С друге стране своју шансу пропустио је Кутињо.

Након изласка из игре Кутиња, Барселона није имала ниједну шансу пред голом Облака. Атлетико је мирно привео меч крају и стигао до заслужене победе.

Ла Лига - 8. коло:

Петак:
Атлетик Билбао - Алавес 1:0

Субота:
Осасуна - Рајо Ваљекано 1:0
Мајорка - Леванте 1:0
Кадис - Валенсија 0:0
Атлетико Мадрид - Барселона 2:0

Недеља:
Елче - Селта Виго
Еспањол - Реал Мадрид
Хетафе - Реал Сосиједад
Виљареал - Реал Бетис

Табела:
1. Реал Мадрид 17
2. Атлетико Мадрид 17
3. Реал Сосиједад 16
4. Севиља 14
5. Осасуна 14
6. Рајо Ваљекано 13
7. Атлетик Билбао 13
8. Валенсија 12
9. Барселона 12
10. Бетис 12
11. Мајорка 11
12. Виљареал 8
13. Селта Виго 7
14. Кадис 7
15. Еспањол 6
16. Елче 6
17. Леванте 4
18. Гранада 3
19. Алавес 3
20. Хетафe 0
 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво