Читај ми!

Ајакс надиграо Бешикташ, реми Шахтјора и Интера

Фудбалери Ајакса надиграли су Бешикташ са 2:0 у мечу другог кола Групе Ц Лиге шампиона. У оквиру Групе Д, Шахтјор и Интер одиграли нерешено без голова.

Ајакс је био бољи ривал у вечерашњем дуелу. Тадић капитенски предводио своју екипу, наместио први гол, сјајно проигавао саиграче, али и пропустио неколико прилика да постигне погодак. Бешикташ није успео да се одбрани, а његова мрежа могла је да буде напуњена до врха да је домаћин успео да реализује још неку стопостотну прилику.

Домаћин је од првог минута опседао гол Бешикташа. Реале су се шасе пред голом гостију. Тадић је деловао изузетно мотивисан. Бешикташ се бранио, и претио углавном из контре једину прилику имао је на почетку првог дела игре када је Башуи погодио оквир гола.

Ајакс је теренску иницијативу материјализовао у 16. минуту сусрета. Након сјајног соло продора Тадића, који се слаломом прошетао кроз редове противника и на крају упослио Берхојса, који прецизним ударцем погађа мрежу Бешикташа.

Наставио је домаћин да напада. Предност је удвостручио у 43. минуту. Берхојс је сјајно упослио Халера у казненом порстору, који је био у трку, и из прве је опалио по лопти и закуцао је у мрежу.

У другом полувремену Ајакс је успорио темпо. Домаћин је био задовољан резултатом али није одустао од напада. Константно је претио и стварао шансе, али је изостала реализација.

С друге стране Бешикташ нији имао снаге да се супротстави оваквој игри Ајакса, тек на моменте успевао је да запрети, ипак недовољно да би стигао до гола.

Ајакс је тако забележио и другу победу ове сезоне и са максималним учинком очекује треће коло и дуел са Борусијом из Дортмунда. Бешикташ у трећем колу доћекује Спортинг.

У мечу Групе Д, Шахтјор и Интер одиграли су нерешено - 0:0. Обе екипе створиле су по неколико стопостотни шанси, али оба голмана су била на висини задатка и одбранила су своје мреже.

На крају обе екипе освојиле су по један бод, први ове сезоне у Лиги шампиона. У трећем колу Интер дочекује Шериф, а Шахтјор на свом терену игра са Реалом.

Рерзултати и табеле:

Група Ц:
Ајакс - Бешикташ 2:0
Борусија Дортмунд - Спортинг 1:0

Табела:
Ајакс 6
Борусија 6
Спортинг 0
Бешикташ 0

Група Д
Шахтјор - Интер 0:0
Реал - Шериф 1:2

Табела:
Шериф 6
Реал 3
Интер 1
Шахтјор 1

 

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи