Читај ми!

Партизан немилосрдан против Спартака, голман Дубљанић спречио већу бруку

Фудбалери Партизана убедљиво су у Београду савладали суботички Спартак резултатом 5:0 у утакмици 11. кола Линглон Суперлиге Србије. Два гола за црно-беле постигао је Рикардо Гомеш.

Партизан је од првог минута утакмице имао потпуну иницијативу, док су фудбалери Спартака током готово целог меча углавном стајали дубоко на својој половини терена, покушавајучи да "преживе" константне нападе црно-белих.

И поред пет примљених голова, голман Спартака Дубљанић стигао је да забележи чак 11 одбрана, што најбоље говори о томе колико је Партизан био офанзиван и опасан по гол Суботичана.

Црно-бели су вечерас у Хумској упутили чак 26 шутева ка голу противника, од којих је 16 ишло у оквир. Са друге стране, фудбалери Спартака су само два пута покушали да угрозе голмана Поповића.

Партизан је повео већ у 14. минуту утакмице - вечерас изузетно расположени Квинси Мениг је после продора по левој страни упослио Рикарда Гомеша који је предриблао голмана Спартака и погодио небрањену мрежу.

Тим из Суботице је практично једину праву прилику да постигне гол имао у 27. минуту - Никола Срећковић је шутирао са неких 15 метара удаљености након одличне повратне лопте Дунђерског, али лоше је захватио лопту.

После низа добрих прилика, Никола Терзић је пред сам крај првог полувремена дуплирао предност домаћих, а поново је асистент био одлични Мениг.

Уз две асистенције, Мениг се у 61. минуту уписао и у листу стрелаца - лукаво је преварио свог чувара, наместио лопту на јачу ногу и веома прецизно погодио супротан угао гола Спартака.

Само три минута касније, до свог другог поготка на утамици дошао је Рикардо Гомеш. Јовић је одлично прихватио једну дубинску лопту, а потом и упослио Рикарда који није пропустио прилику да затресе мрежу немоћног Дубљанића.

Тачку на одличну игру и ефикасну партију Партизана ставио је Филип Холендер голом у 90. минуту утакмице, само неколико секунди пре него што је главни арбитар одсвирао крај меча и тако прекинуо голеаду Партизана и мучење Спартака.

Црно-бели су након нове победе остали на челу табеле Линглонг Суперлиге Србије и имају пет бодова више од Црвене звезде, која је такође била убедљива у Новом Пазару, али која је одиграла утакмицу мање од вечитог ривала.

Суперлига, 11. коло:

Субота:
ТСЦ - Војводина 1:0
Колубара - Раднички Ниш 2:3

Недеља:
Нови Пазар - Црвена звезда 0:4
18.00 Металац - Раднички 1923 4:1
20.15 Партизан - Спартак 5:0

Понедељак:
16.00 Вождовац - Младост
18.00 Пролетер - Напредак
20.00 Чукарички - Радник

Табела:
1. Партизан 28
2. Црвена звезда 23
3. ТСЦ 20
4. Напредак 18
5. Чукарички 17
6. Војводина 15
7. Раднички Крагујевац 14
8. Раднишки Ниш 12
9. Вождовац 12
10. Спартак 12
11. Металац 11
12. Колубара 10
13. Радник 9
14. Пролетер 8
15. Нови Пазар 7
16. Младост 4

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво