Читај ми!

Победа Лација у узбудљивом дербију Рима, погодио и Милинковић-Савић

Фудбалери Лација победили су Рому резултатом 3:2 у 155. дербију Рима који је одигран у оквиру шестог кола италијанске Серије А. Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић постигао је први гол на мечу.

Лацио је одлучније и храбрије ушао у 155. римски дерби и већ у 10. минуту водио са 1:0.

Фелипе Андерсон је изузетно прецизно центрирао са десне стране, а Сергеј Милинковић-Савић се бескомпромисно затрчао, скочио и успео главом да дође до лопте пре голмана Патрисија, са којим се том приликом и сударио, па је Ромин чувар мреже поред гола добио и жути картон.

Већ у 19. минуту Лацио је дуплирао своју предност - Имобиле је повукао контранапад по прилично празној левој страни терена, а потом вратио у средину до Педрија који је прецизно шутирао.

Контранапад и гол Лација уследили су након што је Елсеид Хисај у казненом простору пред својим голом оборио Заниола, па су играчи Роме тражили пенал, али су судије из ВАР собе потврдиле да нема казненог ударца и да гол на другој страни терена важи.

Рома, која је играла прилично смушено и са доста грешака, своје прве две изгледне прилике за гол пропустила је практично у једном минуту.

Прво је Жордан Верету снажно шутирао са ивице шеснаестерца, али је Пепе Реина одлично одбранио. Уследио је корнер после којег је Заниоло упутио ударац главом из непосредне близине гола и погодио стативу, након чега ни лопту која му се вратила није успео ногом да угура у гол.

Могао је Лацио убрзо и до трећег гола пошто је Имобиле пропустио добру прилику коју му је омогућио Милинковић-Савић још једном одузетом лоптом и одличном асистенцијом.

Када су "за длаку" избегли потпуни крах већ у првом полувремену, фудбалери Жозеа Муриња су успели и да пред одлазак на одмор смање вођство ривала. Верету је центрирао из корнера у 41. минуту, а Ибањез високо скочио и главом сместио лопту у мрежу.

Лацио је поново први запретио и на почетку другог дела игре - Имобиле је промашио велику шансу пошто је потпуно неометан шутирао након што му је Милинковић-Савић спустио лопту главом после једног центаршута.

Искупио се искусни италијански нападач за своје промашаје већ 63. минуту. Добио је одличну лопту по дубини од Луиса Алберта, могао да покуша сам да заврши акцију, али је био несебичан и мудар - преварио је голмана, додао до Андерсона којем није било тешко да се упише у стрелце.

Само четири минута касније Николо Заниоло је поново оборен у казненом простору, али је овај пут арбитар досудио, а ВАР потврдио да је био пенал. Верету је био сигуран са беле тачке за 3:2.

Лацио је до краја утакмице успео да сачува предност, за шта је најзаслужнији искусни голам Пепе Реина који је зауставио одличне чутеве Заниола и Шомуродова.

Фудбалери Мауриција Сарија су дошли до победе након три првенствене утакмице без тријумфа, чиме су се приближили врху табеле Серије А, док је Рома остала на 12 освојених бодова, али још увек има један више од градског ривала и заузима четврту позицију.

Серија А - шесто коло:

Субота:
Специја - Милан 1:2
Интер - Аталанта 2:2
Ђеноа - Верона 3:3

Недеља:
Јувентус - Сампдорија 3:2
Емполи - Болоња 4:2
Сасуоло - Салернитана 1:0
Удинезе - Фиорентина 0:1
Лацио - Рома 3:2
20:45 Наполи - Каљари

Табела:
1. Милан 16
2. Наполи 15
3. Интер 14
4. Рома 12
5. Фиорентина 12
6. Лацио 11
7. Аталанта 11
8. Емполи 9
9. Јувентус 8
10. Болоња 8
11. Торино 7
12. Сасуоло 7
13. Удинезе 7
14. Верона 5
15. Сампдорија 5
16. Ђенова 5
17. Специја 4
18. Венеција 3
19. Каљари 2
20. Салернитана 1

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво