Читај ми!

Футсалери Србије скупо продали кожу, Португалци прошли тек после продужетака!

Футсал репрезентација Србије завршила је учешће у осмини финала Светског првенства у Литванији, поразом од селекције Португалије резултатом 4:3 после продужетака. Србија је успела да угрози фаворизованог ривала и добро га забрине, скупо је продала кожу, али је фалило мало снаге и среће да се направи изненађење.

"Орлови" Литванију напуштају са три пораза и једном победом над Сједињеним Америчким Државама, али и настављеном серијом добрих наступа на великим такмичењима.

Могу бити поносни на себе јер су показали да могу да се носе са много јачим и већим репрезентацијама.

Наша селекција се од самог старта утакмице у "Жалгирис арени" у Каунасу нашла у подређеном положају, а Рикардињо је могао већ у првом минуту да донесе предност, када је умало казнио грешку Јована Лазаревића.

Није успео, да би први покушај за Србију имао Милан Томић, после чијег шута су кренуле да се нижу прилике за ривала.

Две сјајне је пропустио Пани, тачније Миодраг Аксентијевић је одлично реаговао, али ни он није могао ништа у 14. минутуа, када је португалски мађионичар истрчао контру.

После акције српског тима са десне стране лопта је дошла до Рикардиња. Он је повукао и одиграо на страну, а када му је стигла повратна, у паду је "штиклом" проследио у мрежу за вођство свог тима.

Само минут касније на семафору је писало 2:0 за Португалију – Андре Коељо је поготком крунисао фантастичну акцију и тако нокаутирао Србију за кратко време.

Тим резултатом отишло се на одмор, али је из свлачионице изашла друга Србија и то се одмах видело на терену. Тренер Дејан Мајес је сјајно мотивисао своје играче који су већ после неколико минута смањили на 2:1.

Фантастичан погодак постигао је Јован Лазаревић, који је послао праву "бомбу" са десне стране под пречку.

Тиме су "орлови" уздрмали противнички састав, који није могао да доминира у довољној мери када на терену није била прва постава. Уследио је притисак Србије, који је резултирао новим голом Лазаревића, овога пута из слободног ударца.

На семафору је писало 2:2, у игру је опет морао Рикардињо, али је серију покушаја Португалаца заустављао маестрални Аксентијевић и меч је отишао у продужетке.

Ипак, више снаге, а и среће имали су момци у црвеним дресовима, који су питање победника решили за само 20 секунди. Прво је Пани са дистанце погодио сам доњи ћошак, да би Ерик потом уз много среће донео 4:2.

На 40 секунди до краја Ракић је још једном смањио и донео драматичан финиш, али су се Португалци некако одбранили и прошли без пенала.

У дуелу за полуфинале ће се борити у дербију са Шпанијом, која је лако изашла на крај са Чешком Републиком – 5:2.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво