Читај ми!

Директор Суперлиге позива клубове да више не шаљу захтеве за одлагање утакмица

Директор фудбалске Суперлиге Србије Александар Пивић затражио је од клубова да више на адресу такмичења не шаљу захтеве за одлагање утакмица.

”Тражим од клубова да поведу рачуна и да користе своје играчке кадрове максимално, да не прибегавају захтевима за одлагање, јер подсећам да сви клубови имају могућност да на А листу лиценцирају 30 играча, док на додатној Б листи, предвиђеној за лиценцирање младих играча не постоји ограничење у броју”, рекао је директор такмичења Суперлиге Србије Александар Пивић. 

Пивић се поводом најновијих дешавања у оквиру такмичења Суперлиги Србије огласио саопштењем на сајту такмичења.

"И ранијих сезона се дешавало да се поједини мечеви одложе због изненадне болести играча, али овакав случај није забележен ни у протеклих годину дана у време највеће активности вируса Цовид19. У циљу заштите такмичења, Уефаје донела посебне одлуке по питању одлагања утакмица у ситуацији када су играчи неког тима инфицирани ковид 19 вирусном инфекцијом које су такође имплементиране и у домаће прописе. Оваква одлука говори у прилог чињеници колико је важно очувати такмичења и да је то једна од основних тежњи у свим европским лигама", рекао је Пивић.

"Процедура за одлагање утакмица у случају изненадне болести играча предвиђена је чланом 15. Пропозиција за такмичење у Суперлиги Србије, по којој је клуб дужан да уз писани захтев поднесе и комплетну медицинску документацију издату од стране релевантне државне медицинске установе за минимум седам стандардних играча, како би Медицинска комисија ФСС могла да одлучује по поднетом захтеву", рекао је он и објаснио:

"У конкретном случају у 10. колу одлагање по истом основу затражила су три клуба, ФК Радник због болести 7 играча, ФК Раднички због болести 12 играча и ФК Црвена Звезда због болести 10 играча. Медицинска комисија ФСС је у сва три конкретна случаја проценила да су услови по питању достављених медицинских извештаја испуњени, на основу чега је донела одлуку о одлагању утакмица ових клубова. Морам нагласити да је до сада, због захтева клубова који су репрезентовали наш клупски фудбал у УЕФА такмичењима, одложено четири утакмице наше лиге, како би успели да остваре што бољи резултат у Уефа такмичењима и да су сви остали клубови били солидарни у таквим одлукама".

Како каже, најновија дешавања по питању одлагања утакмица због изненадне болести играча, у великој мери прави проблем по питању календара такмичења и доводи у ситуацију да кваримо сјајну такмичарску сезону, која до сада није имала никаквих лоших конотација.

"Сматрам да сви наши клубови морају имати за циљ заштиту интегритета такмичења и не желим да сумњам у њихове званичне захтеве и извештаје достављене Медицинској комисији. Међутим, природа ситуације је таква да сви укључени учесници у такмичењу и тела одговорна за спровођење такмичења, морају своју активност подредити општем интересу, а то је свакако интегритет. Желим да нагласим да смо затражили од ФСС састанак са Медицинском комисијом како би се додатно утврдиле јасне процедуре контроле играча и медицинских извештаја надлежних установа за све будуће захтеве клубова, како би се отклониле све евентуалне сумње и инсинуације код поступања по овим захтевима. Позивамо све клубове и учеснике такмичења на поштовање фер-плеја и међусобног спортског односа", закључио је Пивић.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи