Читај ми!

Севиља за 20 минута победила Валенсију у дербију кола Ла Лиге

Фудбалери Севиље победили су на домаћем терену Валенсију резултатом 3:1 у дербију шестог кола шпанске Ла Лиге. Еспањол је савладао Алавес 1:0 и оставио га на зачељу табеле.

Алехандро Папу Гомез је на стадиону "Рамон Санчез Писхуан" већ у трећем минуту довео Севиљу у резултатску предност. Након лоше изведеног слободног ударца гостујуће екипе, лопта је дошла до Ламеле. Аргентинац је одлично упослио свог сународника који је био прецизан.

У 15. минуту Севиља је дуплирала своје вођство захваљујући јако лошој реакцији голмана Мамардашвилија, којег је Валенсији позајмио Динамо из Тбилисија.

Гонзало Монтијел је центрирао са десне стране, а лопта се одбила од једног дефанзивца Валенсије, у високом луку упала у петерац и одскочила у гол право преко Мамардашвилија, који је неодлучно кренуо ка њој, а потом стао.

Већ у 22. минуту меча било је 3:0 за домаће. Фернандо је из слободног ударца преко целог терена послао лопту која је прелетела комплетну одбрану Валенсије, а Рафа Мир је добро прихватио и још боље лобовао голмана Валенсије, који је поново безуспешно изашао са гол линије.

Девет минута касније, Уго Дуро је постигао једини погодак за Валенсију. Шутирао је, а лопта се од Дијега Карлоса, који је покушао да је заустави клизећим стартом, одбила у мрежу.

У другом полувремене Севиља је сигурно чувала резултат, чекајући да након евентуалне грешке противника организује контранапад и покуша да дође до још убедљивије победе.

Репрезентативац Србије Немања Гудељ ушао је у игру уместо Фернанда у 77. минуту утакмице, добио жути картон и забележио тек други наступ за Севиљу ове сезоне. Марко Дмитровић је провео утакмицу на клупи домаће екипе, док је међу резервним играчима Валенсије био Урош Рачић.

Севиља је својом трећом победом у сезони прескочила Валенсију на табели и сада има 11 освојених бодова.

У другој утакмици шпанске Ла Лиге која је играна у исто време, Еспањол је у Барселони савладао Депортиво Алавес резултатом 1:0. Раул де Томас је у 54. минуту из пенала постигао једини погодак на утакмици.

Еспањол је тако забележио прву победу у сезони, док је Алавес, без освојеног бода, остао на дну табеле.

У преостала два сусрета шестог кола Ла Лиге која почињу вечерас од 22 сата састају се Реал Мадрид и Мајорка, односно Виљареал и Елче.

Ла Лига - 6. коло:

Уторак:
Хетафе - Атлетико Мадрид 1:2
Билбао - Рајо Ваљекано 1:2
Леванте - Селта 0:2

Среда:
Еспањол - Алавес 1:0
Севиља - Валенсија 3:1
Реал Мадрид - Мајорка 22h
Виљареал - Елче 22h

Четвртак:
Гранада - Реал Сосиједад
Осасуна - Бетис
Кадиз - Барселона

Табела:

1. Атлетико Мадрид 14
2. Реал Мадрид 13
3. Севиља 11
4. Валенсија 10
5. Рајо Ваљекано 10
6. Сосиједад 10
7. Билбао 9
8. Барселона 8
9. Осасуна 8
10. Мајорка 8
11. Бетис 6
12. Елче 6
13. Еспањол 6
14. Кадиз 5
15. Виљареал 4
16. Леванте 4
17. Селта 4
18. Гранада 3
19. Хетафе 0
20. Алавес 0

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво