Читај ми!

Блицкриг Јувентуса за победу против Специје, тријумф Милана

Фудбалери Јувентуса надиграли су као гости Специју са 3:2 у мечу петог кола Серије А и тако стигли до прве победе у сезони. Милан је на свом терену савладао Венецију са 2:0.

Јувентус је био на прагу понора. Након почетног вођстава "старе даме", домаћин је успео да бољом игром преокрене резултат. Деловала је екипа, који са клупе предводи Алегри, безидејно. Ништа им није полазило за руком. Некако други гол Специје их је тргао, заиграли су много агресивније, ређали шансе и преокренули резултат.

Повео је Јувентус у 28. минуту. Рабиот је упослио Кена који се наместио на ударац и опалио по лопти, која се од леве стативе и завршила у мрежи.

Међутим, пет минута касније Специја је изједначила. Гиаси је након соло продора улетео у шеснаестерац и прецизним ударцем погодио саме рашље, Шћесни је био немоћам. То је уједно био и резултат првог дела игре.

На самом почетку другог полувремена, у 48. минуту игре Специја је стигла до преокрета. Магиоре је послао дугу лопту, коју је прихватио Антист, улетео је у казнени простор ослободио се чувара и прецизним ударцем савладао голмана Јувентуса.

Деловало је да "стара дама" не може да се врати. Међутим, тргла се из понора и заграла знатно агресивиније.

У 66. минуту Јувентус је стигао до изједаначења. Резервиста Мората је шутирао, на одбијену лопту налетео је Кијеза и по средини гола је пласирао у мрежу.

Пет минута касније гости су дошли до предности. Де Лихт је био на правом месту, до њега је након одбитка стигла лопта и он је закуцао у гол.

Настављена је велика борба, домаћин се није предавао, створио је неколико прилика али није успео да стигне до изједначења.

Милан је на свом терену савладао Венецију са 2:0. Гости су одолевали све до 68. минута. Хернандез је одлично упослио Дијаза коме није било тешко да са пар метара закуца лопту у мрежу.

Домаћин је оверио победу у 82. минуту. Селемекерс је послао лопту у простор коју је покупио Хернандез, улетео је у шеснаестерац и у ситуацији један на један са голманом изашао као победник.

Серија А, пето коло:

Уторак:
Болоња - Ђенова 2:2
Аталанта - Сасуоло 2:1
Фиорентина - Интер 1:3

Среда:
Салернитана - Верона 2:2
Специја - Јувентус 2:3
Милан - Венеција 2:0
Каљару - Емполи 0:2

Четвртак:

Сампдорија - Наполи
Торино - Лацио
Рома - Удинезе

Табела:
1. Интер 13
2. Милан 13
3. Наполи 12
4. Аталанта 10
5. Рома 9
6. Фјорентина 9
7. Болоња 8
8. Удинезе 7
9. Лацио 7
10. Торино 6
11. Емполи 6
12. Сампдорија 5
13. Јувентус 5
14. Сасуоло 4
15. Специја 4
16. Ђенова 4
17. Верона 4
18. Венеција 3
19. Каљари 2
20. Салернитана 1

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво