Читај ми!

Станојевић љут пред пут у Лучане: Ко још одлаже утакмице због пролива тројице играча

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић бурно је на конференцији за медије пред утакмицу против Младости у Лучанима прокоментарисао одлагање појединих мечева 10. кола Суперлиге, истакавши да је то "скандал" који тимове доводи у неравноправан положај и нарушава регуларност првенства.

Александар Станојевић је на конференцији за медије рекао да је нерегуларно што су поједине утакмице 10. кола Суперлиге одложене, укључујући и меч Црвене звезде и Вождовца, који су црвено-бели померили због неколико играча заражених стомачним вирусом.

"Разочаран сам овим последњим дешавањима. То је скандал. Скандалозно је да се овако одложи утакмица. Не знам зашто се одлажу утакмицу. Мислим да је то нерегуларно, не доводи нас све у равноправан положај. Ове три екипе које су одложиле утакмице због вируса појединих играча доводе у питању регуларност такмичења", рекао је Станојевић.

Нагласио је да је и његова екипа уморна, а следи јој утакмица у Лучанима, где, подсећа Станојевић, дуго није победила.

"Играмо у Лучанима где нисмо победили дуго. Па играмо против Спартака, па Европу, па опет Крушевац. То је изузетно тешко.  Имамо највећег ривала, конкретно мислим на Црвену звезду и верујем да имају два или три болесна играча, али имају ростер, као и ми од 30 играча. Ми први имамо такве буџете, 20 пута веће буџете од противика. не можемо да због болести пар играча одлажемо утакмица", истакао је Станојевић.

Пожалио се да и црно-бели имају повређене и болесне играче, али тврди да им није пало на памет да траже одлагање меча у Лучанима.

"Утакмица после дербија су врло тешке, сви то добро знамо. Имамо доста и повређених и уморних играча, али нећемо тражити никакав алиби нити начин да избегнемо утакмицу", навео је Станојевић.

"Нисмо сви овде због Звезде, питамо се ваљда и ми нешто"

Александар Станојевић је нагласио да се клубови одлагањем утакмица стављају у неравноправан положај.

"То је стварно скандалозно и то мора неко да каже. Или ће одлучивати кад се одлажу утакмицу председник комисије који је члан управе Црвене звезде. Па нисмо сви овде због Звезде! Ваљда то можете да схватите? Ваљда и ми овде играмо, имамо неко право. Питамо се и ми ваљда овде нешто?", рекао је Станојевић.

Тренер тима из Хумске  је признао да је и Партизан одложио утакмицу пре два месеца, у време квалификација за европска такмичења, али тек након Звезде и Чукаричког.

"Па што УЕФА није одложила утакмицу Звезде против Кајрата. Они су имали осморицу болесних фудбалера, а бранио је трећи голман? То само овде може да се одложи", нагласио је Станојевић.

Шеф струке Партизана поручио је да само жели равноправно и поштено првенство.

"Не знам ни зашто се бавим више овим послом, нећу ни да радим више овде. После се чудите зашто тренер хоће да оде и неће да ради. То на свету нема. Ко одлаже утакмице због пролива тројице играча, да извините? О чему причамо?", упитао је Станојевић.

Истиче да после нико не треба да се чуди када су навијачи Партизана незадовољни и када, како је рекао, реагују на одређене начине.

"Видели сте последња два дербија, на терену какви смо - егал. Ту смо. Првенствно је регуларно, све је супер, репрезентација је супер, играмо Европу, што нас дирате сада? Ту са неким дијарејама и болестима, правите спрдњу од лиге и хоћете навијачи Партизана да буду позитивни. Не могу да буду позитивни, ја нећу први да будем позитиван. Пустите нас да се боримо спортски, као и до сад што је било", рекао је Станојевић који није желео да каже ни реч о утакмици против Младости у Лучанима.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара