Читај ми!

Барселона једва ишчупала бод против Гранаде, Куману се тресе столица

Фудбалери Барселоне и Гранаде одиграли су нерешено 1:1 у последњој утакмици петог кола Ла Лиге. Барселона је једва извукла бод после дебакла против минхенског Бајерна, па се Роналду Куману и те како дрма тренерска столица каталонског гиганта.

Утакмица је почела шокантно за двадесетак хиљада људи на стадиону "Камп Ноу", пошто је Гранада повела већ након 85 секуди.

После слабо очишћене ситуације код корнера, лопта се вратила на леву страну до Серхија Ескудера, који се прво ослободио Серђа Бускетса, а онда и центрирао на другу стативу. Тамо је усамљен остао Домингес Дуарте којем није било тешко да главом спроведе лопту у мрежу.

Каталонци су се моментално нашли у новом проблему, а неколико минута касније могло је да буде 0:2, да је Хорхе Молина био прецизнији после још једне акције са левог бока.

Екипи Роналда Кумана било је потребно неко време да се консолидује и тек је у финишу полувремена запретила. Најближи изједначењу био је Роналд Араухо, којем је одличан ударац главом одбранио Луис Машимијано.

Додатни проблем за холандског тренера била је и повреда младог Алехандра Балдеа, који се придружио Серхију Агуеру, Педрију, Ансуу Фатију, Ђордију Алби и многим другима.

Наставила је "блауграна" са притиском у наставку, али осим шансе Мемфиса Депаја, није успела да озбиљније припрети. Куман је постао толико очајан да је у последњих 20 минута убацио Ђерара Пикеа на место нападача.

Најбољу прилику пропустио је резервиста Лук де Јонг, који је промашио гол главом са три метра и чинило се да ће бодови отићи у Андалузију.

Тако ипак није мислио Араухо, најбољи играч домаћина на овом мечу. У 90. минуту је још једном фантастично скочио и поставио коначних 1:1.

Вицешампион Шпаније сада има осам бодова после четири утакмице и налази се на седмој позицији, док је Гранада тек 17. са три.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара