Читај ми!

Станојевић: Спремни смо и верујемо у победу

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да тим спремно дочекује 165. вечити дерби и да верује у победу. Дуел Партизана и Звезде на прогаму је у недељу од 18.00 на стадиону Партизана.

"Знамо шта значи дерби свима нама и навијачима. Не треба трошити речи, драго ми што смо у дерби ушли у ситауцији да противник не може да нам се одлепи, да смо конкурентни у трци за титулу шампиона. Сада је таква ситуације, задовољан сам. Спремно дочекујемо и надамо се најбољем", рекао је Станојевић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Станојевић је истакао да је Рикардо Гомеш синоћ имао магнетну резонанцу и да има мање оштећење и да није ризик да игра утакмицу.

"Познавајући њега, верујем да ће играти, али сачекаћемо тренинг. Пантић није у конкуренцији. Жао ми што није ће бити у саставу, остали су спремни", рекао је он.

Оба ривала сутрашњи дерби дочекују после победа у европским утакмица.

"У ове две европске утакмцие добро смо се показали и ми и они. Можда даје неко растрећење да се дерби игра за навијаче. Ово је празник за све нас, подстицај за све оно што смо урадили у Европи за српски фудбал, да буде једна добра прича. Са те стране можемо да уђемо са више ризика и ми они. Играмо на нашем стадиону, посебна је енергија и верујемо у победу", рекао је Станојевић који је упитан колико би победа могла да значи за коначан епилог у првенству.

"Најважније да смо ми конкурентни, да не отпаднемо рано, имамо доста тешких утакмица. Титула се не осваја после седмог кола, али може да се изгуби. Сада је позитивиније за нас".

Станојевцих је похвалио игру сутрашњег ривала у претходном периоду.

"Пратимо њихову ситауцију, свака им част на утакмци против Брага. Ми из струке знамо шта значи победити португалског представника из врха лиге. Променили су стил, опаснији су транзицији. Све остало очекујем, нема изненђења. Ми имамо наш стил. Мислим да ће бити занимљиво", закључио је Станојевић.

Капитен Лазар Марковић очекује да његов тим тријумфално заврши меч у Хумској.

"Спремни и дочекујемо дерби, највећу утакмице у српском фудбалу. Припремамо се и очекујемо победу", рекао је Марковић.

Меч између Партизана и Црвене звезде игра се у недељу од 18 сати на стадиону у Хумској.

Црно-бели су тренутно водећи тим првенства са 21 бодом, док су црвено-бели други са 19.