Читај ми!

Станковић: Пун сам оптимизма, Брага је леп тест

Брага је озбиљна екипа, играју нападачки фудбал, одавно нисмо играли против таквиг ривала и биће то леп тест за мој тим, изјавио је тренер Црвене звезде Дејан Станковић уочи старта групне фазе Лиге Европе.

"Брага је четврта екипа у Португалу. Кад је извучена група сви су коментарисали да је лако, али није. Последњих 10-12 година су стално у Европи, играли су финале Лиге Европе, прошле су освојили Куп. Није лако, али не ограђујем се и не правим одступницу, то нисмо радили ни притив Милана, нећемо ни сад, али знамо с ким играмо", рекао је Станковић на конференцији за медије.

"Озбиљно су брза и талентована екипа, пресрећан сам што ће бити пун стадион, искуство је на нашој страни, знамо где нам је квалитет, а покушаћемо да сакријемо мане", додао је тренер Звезде.

"Радили смо добро, верујем у момке и пун сам оптимизма. Овај стадион бранимо свим снагама, да кажем да нећу калкулисати, лагао бих, али уплашити се нећу сигурно. Ризиковаћемо, али паметно. Видећемо формацију, са три шпица, два, један, ситнице нас деле до стартних 11", истакао је Станковић и додао да Милан Павков сигурно неће играти због повреде.

"Радимо да направимо чудо, да се врати за дерби, али нећемо ризиковати. Ми смо клуб који може без свакога, али не одричемо се Павкова, једва чекамо да се врати. То је саставни део фудбала, без свакога морамо и можемо. Ко га буде мењао, зна за кога игра."

Станковић се није сложио са констатацијом новинара да су наредне две утакмице, против Браге и дерби против Партизана, кључне у сезони.

"Мањи је притисак у групној фази, један циљ је остварен, притисак скинут, сад играмо мини лигу, али није толико страшно. После Браге и дербија има још 40 утакмица, не може да буде кључно, али можеш да добијеш ветар у леђа, добијеш самопоуздање, али није кључно за расплет", рекао је Станковић и оценио да је група у Лиги Европе сигурно јача него прошле године.

Звездин првотимац Мирко Иванић почиње своју пету групну фазу Лиге Европе, трећу у црвено-белом дресу, након две са Бате Борисовом.

"Сложио бих се са "Мистером", некако се створила слика да је група лака, али то заиста није тако. Ми смо свесни какав нас противник чека и биће сутра све само не лако, али верујем да можемо да победимо", рекао је Иванић.

Утакмица између Звезде и Браге игра се од 18.45 на Стадиону "Рајко Митић".  

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи