Читај ми!

Борусији три бода након голеаде у Леверкузену, Волфсбург чува прво место

Фудбалери Борусије из Дортмунда победили су Бајер резултатом 4:3 у веома занимљивој и узбудљивој утакмици у Леверкузену. Волфсбург је победом над Гројтер Фиртом сачувао прво место на табели.

Права голеада виђена је у Леверкузену. Домаћи су у два наврата имали гол предности, али је на крају Борусија дошла до сва три бода и нанела Бајеру први пораз у сезони.

Бајер је повео већ у деветом минуту утакмице, а стрелац првог гола на мечу био је Флоријан Вирц.

Халанд је изједначио у 37. минуту, а само два минута касније, након рекације судија из ВАР собе, због прекршаја је поништен гол Белингама.

Пред сам крај првог полувремена, Патрик Шик је поново довео у предност тим из Леверкузена, али је Џулијан Брант поравнао резултат након само четири минута игре у другом полувремену.

Муса Дијаби је у 55. минуту био стрелац трећег гола за домаће, да би у 61. Гереро прецизним шутем из слободног ударца и трећи пут поништио вођство Бајера.

Велику грешку несмотрено је направио штопер домаћих Косуну у 77. минуту - без икакве потребе је у једном рутинском дуелу у казненом простору ударио Марка Ројса руком по лицу. Главни судија није одмах видео шта се догодило, али је након погледаног снимка досудио пенал за госте, који је Халанд сигурно реализовао.

После четири одиграна кола, Бајер је доживео први пораз у сезони, па је остао на седам освојених бодова, док се Борусија са укупно девет бодова приближила врху табеле.

Волфсбург је гостима победио Гројтер Фирт резултатом 2:0, па ће и након овог одиграног кола остати први на табели. Голове су постигли Лукас Немека у 10. минуту и Вегхорст из пенала у надокнади времена.

У осталим утакмицама четвртог кола Бундеслиге Фрајбург и Келн су одиграли нерешено 1:1,  Мајнц је савладао Хофенхајм 2:0 у гостима, док су Унион из Берлина и Аугсбург играли без постигнутих голова.

Субота:

Бајер Леверкузен - Борусија Дортмунд 3:4

Фрајбург - Келн 1:1

Гројтер Фирт - Волфсбург 0:2

Хофенхајм - Мајнц 0:2

Унион Берлин - Аугсбург 0:0

Лајпциг - Бајерн Минхен

Недеља:

Ајнатрахт - Штутгарт

Бохум - Херта

Борусија Мехенгладбах - Арминија 

Табела:

1. Волфсбург 12
2. Борусија Дортмунд 9
3. Мајнц 9
4. Фрајбург 8
5. Бајерн 7
6. Бајер 7
7. Келн 7
8. Унион 6
9. Хофенхајм 4
10. Лајпциг 3
11. Бохум 3
12. Арминија Билефелд 3
13. Штутгарт 3
14. Ајнтрахт Франкфурт 2
15. Аугсбур 2
16. Гројтер Фирт 1
17. Борусија Мехенгладбах 1
18. Херта 0

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво