Читај ми!

Храбро, борбено, ефикасно - Партизан надокнадио минус из Португалије и обезбедио европску јесен

Фудбалери Партизана надокнадили су негативан резултат из Португалије (1:2) и у реваншу плеј-офа за Лигу конференције са 2:0 савладали португалску Санта Клару. Црно-бели су одиграли храбро и борбено и славили победу захваљујући головима Гомеша и Саничанина из првог полувремена.

Пред више од 20.000 навијача који су током целе утакмице пружали велику подршку са трибина, Партизан је у Београду савладао Санта Клару са 2:0 и пласирао се у групну фазу Лиге конференције.

Црно-бели су тако надокнадили гол минуса из прве утакмице (2:1) и елиминисали екипу из једне јаке лиге, са бројним Бразилцима у саставу.

Екипа Александра Станојевића одиграла је два различита полувремена - у првом су црно-бели доминирали у поседу и направили неколико добрих прилика за постизање поготка, док су се у наставку определили за одбрану свог гола.

Обе улоге играчи Партизана су одрадили на високом нивоу.

Црно-бели су од почетка меча кренули агресивно ка голу Санта Кларе, чиме су јасно ставили до знања противнику да желе да остваре победу.

Гол је постигнут већ у трећем минуту, када је Јовић завршио акцију Сејдубе Суме, али је помоћни судија подигао заставицу, пошто је млади крилни играч црно-белих био у офсајду.

Партизан је наставио са напоадима, што је донело резултат у 25. минуту. Сума је био упоран, ушао у дуел са Вилануевом, а репрезентативац Венецуеле био неопрезан и оборио Партизановог везисту.

Сигуран извођач најстроже казне био је Рикардо Гомеш и Партизан је повео.

Гости се још нису опоравили од шока, а на семафору је стајало 2:0. Јојић је извео корнер у 278. минуту, а Синиша Саничанин искористио лошу процену голмана Переире и постигао свој првенац у црно-белом дресу.

Санта Клара је тек онда заиграла нешто офанзивније, а ударац Линколна уз слободног ударца одбранио је млади голман Партизана Поповић.

Друго полувреме било је далеко фудбалски сиромашније. Велика борба водила се на средини терена, али није било много прилика испред оба гола.

Црно-бели су препустили посед противнику и прилику вребали из контранапада, а најбољу прилику за гол пропустио је резервиста Холендер у 80. минуту утакмице, када је голман Переира одлично интервенисао.

Партизан је високим пресингом отерао противника далеко од гола, па су нападачи Санта Кларе тешко долазили до лопте и прилике да угрозе Поповића.

Узбуђење је достигло врхунац у последњих осам минута, пошто је толико меч био продужен, али су црно-бели захваљујући борбености сачували своју мрежу и пласирали се у Лигу конференције.

Партизан је обезбедио нових шест утакмица у Европи, а противнике ће сазнати после жреба који ће бити обављен у петак.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво