Читај ми!

Павков је синоним за Европу – Звезда носи убедљиву предност у Румунију

Фудбалери Црвене звезде направили су огроман корак ка пласману у Лигу Европе, пошто су резултатом 4:0 победили Клуж у првој утакмици плеј-офа. Звезда је одиграла много боље него против Шерифа у квалификацијама за Лигу шампиона, потпуно заборавила тај неуспех и сада је веома близу да се још једном нађе у групној фази другог по јачини европског такмичења.

Црвено-бели за позитиван резултат пред реванш који је на програму следеће седмице могу да захвале нападачу Милану Павкову, који је још једном потврдио да је синоним Звездиног играња у Европи.

Тренер Дејан Станковић направио је измену у стартној постави и дао прилику Павкову уместо до сада стандардног Лоиса Дионија.

Горостасни нападач из Бегеча, који је постигао неколико важних голова на евросцени у претходним сезонама, а који је током седмице потписао нови уговор са клубом, већ на старту утакмице је показао да је Станковић направио добар потез.

У петом минуту је сјајно испратио акцију и покушај Ел Фардуа Бена који је одбио голман, надвисио чувара у казненом простору и главом убацио лопту у празну мрежу.

Павков је донео велико славље више од 20.000 присутних навијача на стадиону "Рајко Митић", после чега је домаћин свесно препустио иницијативу гостима. Међутим, Румуни то нису успели да крунишу конкретним приликама, а црвено-бели су до новог поготка стигла у 38. минуту.

Поново је Звездина "деветка" била у центру пажње – центаршут са левог бога Павков је у стилу Оливијеа Жируа маестрално грудима оставио Катаију, који је покупио на пеналу и погодио доњи леви угао.

С великом предношћу играчи српског представника отишли су на одмор, да би на почетку наставка имали много среће. Ћипријан Деак је одлично извео слободан ударац, али је, срећом, погодио горњи део мреже.

То је био знак за Станковићеве момке да крену агресивније и мало је недостајало да постигну још који гол. Обично су Катаи и Мирко Иванић пробијали по левој страни и тражили Павкова и Бена, али је права завршница овога пута изостајала.

Тако је било све до 68. минута, када је Иванић украо лопту и као шило пробио кроз средину противничке одбране. Одложио је десно до Бена, најбољи странац у историји клуба из Љутице Богдана био миран и рутински погодио за 3:0.

Није то био крај рапсодије јер је десетак минута касније и Иванић своју сјајну партију крунисао голом, када је био највиши у скоку после корнера.

Испоставиће се, поставио коначан резултат и Звезда има огромну предност пред реванш, који је на програму следећег четвртка у Румунији.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара