Читај ми!

Партизан оштећен у Сочију, али је извукао реми – одлука пада у Београду

Фудбалери Партизана одиграли су нерешено 1:1 против екипе Сочија, у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу конференција. Партизан је драстично оштећен у дуелу са руским клубом јер је примио гол из непостојећег пенала, али је успео да се врати и дође до изједначења. Одлука о томе ко ће проћи даље пашће за седам дана у Београду.

Изабраници Александра Станојевића показали су јак карактер и у тешким временским условима (велика врућина и огромна влажност ваздуха) се издигли и победили неправду.

Утакмица на стадиону "Фишт" у Сочију почела је у отвореном ритму и већ у петом минуту "црно-бели" су могли до предности - Лазар Марковић је покушао да центрира са десног бока, лопта му је прешла преко ноге и завршила на пречки.

Домаћин је имао много среће, али је и Партизан прошао неокрзнут у следеће две ситуације, када је голман Александар Поповић спречио вођство Сочија.

Поповић је одлично реаговао код стопостотних шанси ривала, док је у 26. минуту и он имао среће јер је Дуганчић погодио стативу. Баш као и Марковић, крилни нападач руског клуба је желео да центрира и умало донео предност свом тиму.

До краја првог полувремена није било превише узбуђења, док је у другом темпо опао.

Играчи су се очигледно истрошили у јаком ритму, али и због веома тешких услова, па није било тако силовитих и конкретних напада у наставку.

И онда се догодио детаљ у 64. минуту који је потпуно променио ток утакмице.

Игор Вујачић је оборио противничког играча ван казненог простора и судија Думитри Мунтеану је досудио слободан ударац. Међутим, помоћни судија му је сугерисао да је прекршај био у казненом простору и он је показао на белу тачку.

Јасно је одмах било да је Партизан оштећен јер је фаул направљен ван 16 метара, али то није омело Кристијана Обоу да погоди мрежу за вођство Руса.

Међутим, само седам минута је трајала радост домаћина, пошто се српски вицешампион брзо вратио. По десном боку је прошао Марковић, дивно центрирао на другу стативу, где се ниоткуда појавио Рикардо Гомеш и изједначио на 1:1.

Станојевић није могао да се смири упркос изједначењу, направио је неколико измена, али до краја меча није било узбуђења и одлука ће пасти у реваншу.

Други меч Партизана и Сочија на програму је следећег четвртка од 21.00 на стадиону у Хумској.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара