Читај ми!

Највећи потрес у историји фудбала – Меси дефинитивно напушта Барселону!

Лионел Меси, један од најбољих фудбалера свих времена, неће потписати нови уговор са Барселоном, потврдио је каталонски клуб. Меси, који је већ неколико седмица слободан играч, требало је да настави сарадњу са клубом у којем је провео читаву каријеру, али се у четвртак поподне догодио велики преокрет и он дефинитивно више неће играти за Барселону.

Аргентинац се после освајања Копа Америке вратио у Каталонију и требало је да потпише уговор до 2026. године, све је било спремно и чекала се званична потврда.

Међутим, током дана су се десиле промене и многи медији, међу којима су РАЦ1 и Марка, пренели су да од тога неће бити ништа.

Ђерар Ромеро, новинар који најближе прати дешавања у "Блауграни", пренео је да је Лео одустао и да не постоји шанса да настави сарадњу са клубом.

Меси није уверен у спортски пројекат Барселоне и економски статус клуба, а круже информације и да му се не допада састав тима, док је проблем дефинитивно у одлуци клуба да одбије позајмицу Ла Лиге и остане уз Суперлигу.

Шпанска Ла Лига је требало да позајми Барси 280 милиона евра, али је председник Ђоан Лапорта то одбио јер би онда Каталонци били везани уговором следећих 40 година, што би значило да се гаси његов план о Суперлиги.

Због тога је покушао и да затражи од Аргентинца додатно смањење плате, иако је Меси пристао на 50% примања из претходног уговора, што је дефититивно значило крај сарадње.

Неколико сати касније огласио се и клуб на званичном сајту, потврдивши да освајач шест Златних лопти неће наставити своју одисеју у престоници Каталоније због "финансијских потешкоћа".

"Упркос постигнутом договору и намери потписивања новог уговора, неће га бити могуће формализирати због економских и структурних препрека (прописи шпанске Ла Лиге). Суочен са овом ситуацијом, Меси неће остати у Барселони. Обе стране дубоко жале што се на крају жеље играча и клуба не могу испунити", стоји у саопштењу Барселоне.

Ситуацију са "Камп Ноуа" прате други клубови, а они који би желели и могли да доведу Леа су Пари Сен Жермен и Манчестер сити.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво