Читај ми!

Станојевић и Ђорђевић уочи дербија другог кола Суперлиге Србије

Александар Станојевић и Славољуб Ђорђевић, тренери Партизана и Војводине, најавили су дуел који очекује два тима у недељу у Новом Саду.

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је да тим спремно дочекује дерби против Војводине у Суперлиги Србије.

Црно-бели у недељу од 21 сат гостују у Новом Саду на "Карађорђу" у другом колу првенства.

"После прве две утакмице, важно нам је наставимо победнички низ. Имамо кадровски проблем са Миљковићем, који се повредио на последњој утакмици и сигурно ће одуствовати дужи период, што нам ствара проблеме, с обзиром да имамо и суспендоване играче. Остали су спремни, дочекујемо један дерби против Војводине која је у одличном моменту", рекао је Станојевић на конференцији у Хумској.

Дерби између Војводине и Паритизана долази после европских утакмица оба тима.

"И они и ми смо имали јаку утакмицу, они су још и путовали. Видећемо, утакмица се игра увече. Има још времена да се одморимо. Променићемо неколико играча, сигурно три-четири, да освежимо екипу. Војводина је дисциплинован тим, са тренером ком је важна тактичка дисциплина. Имају такмичарски дух, имамо респект према њиховом начину игре, с обзиром на то да су играли са Звездом 0:0, нису гол примили. Улазимо са респектома, али и са нашим самопоуздањем. Мислим да смо ми у добром моменту, да добро играмо, желимо само тако и да наставимо", рекао је Станојевић.

Са друге стране, Славољуб Ђорђевић је истакао да верује у свој тим и у његову успешност у дуелу са црно-белима.

"Очекује нас још један дерби и још једна тешка утакмица у овом пакленом распореду. Играмо против екипе која је у првом колу у Европи показала завидан ниво форме и сигуран сам да долазе пуни самопоуздања. Још једном желим да честитам својим момцима на победи над Паневежисом, није било лако после Звезде ићи на толики пут и играти европску утакмицу и победити", рекао је Ђорђевић за клупски сајт.

"Неће бити лако, јер је Партизан у рангу са Звездом. У првом колу су одиграли добро, у четвртак су такође показали да су озбиљна екипа. Ми имамо наш план, али на утакмицама се пита и противник. Ми знамо шта хоћемо, а видећемо у недељу после утакмице ко ће бити бољи. Партизан игра директан фудбал, добри су у транзицији, агресивни су, другачији су од Звезде. Ја знам начин на који желим да играмо, али морам да видим и како се момци осећају и какав тим могу да изведем на терен. Одлуку о саставу ћу донети пре утакмице, надамо се најбољем" закључио је Ђорђевић.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се