Читај ми!

Убедљива игра и ревија промашаја, Партизан савладао Дунајску Стреду

Фудбалери Партизана савладали су на свом стадиону екипу Дунајске Стреде са 1:0 у првом мечу другог кола квалифкација за Лигу конференција.

Изабраници Александра Станојевића одиграли су веома добар меч на стадиону у Хумској и победом започели квалификације за европско такмичење.

Игри црно-белих, поготово у првом полувремену, сигурно је допринела и подршка са трибина, пошто су навијачи на стадиону Партизана били први пут још од јуна 2020. године.

Партизан је био свестан да је фаворит и јачи ривал, те је од самог старта почео да напада.

Већ у другом минуту Рикардо је упослио Пантића у противничком шеснаестерцу, али је расположени голман гостију Једличка веома добро одбранио.

У 12. минуту се и сам Рикардо нашао у великој шанси, када се Миљковић пробио по десној страни, али је шут нападача са Зеленортских острва поново одбранио чешки голман.

Партизан је потпуно доминирао поседом, као и временом проведеном на финалној трећини терена и било је питање када ће црно-бели постићи погодак.

То се десило у 19. минуту.

Јојић је са десне стране улазио ка средини и одложио лопту до Лазара Марковића, а овај веома прецизним ударцем затресао мрежу гостију.

Од тог момента је помало опао ритам меча, али је Партизан до краја првог дела имао још неколико шанси.

Право је чудо како "парни ваљак" није успео још неку лопту да смести у мрежу Дунајске Стреде.

Што због мањка концентрације Рикарда, Јовића и Јојића у завршници, што због расположеног Једличке, на полувреме се отишло са 1:0 за Партизан. 

У другом полувремену је знатно опао ритам меча. Партизан је опет имао већи посед и више створених шанси, али ипак знатно мање него у првом полувремену.

Најближи голу били су у приликама Јовића, Натха и Рикарда, али је у свакој од поменутих ситуација голман Једличка изашао као бољи у дуелу. 

Јовић је успео да заломи играча у блоку, али му је голман гостију ушао у шут, Натхов ударац са ивице шеснаестерца је успешно одбио, а код Рикардовог покушаја из одбитка добро је скратио угао и такође добро интервенисао. 

Од 65. минута Дунајска Стреда је стекла мало више самопоуздања и у неколико наврата могла да створи озбиљнију акцију. Ипак, недостајао им је завршни и кључни пас, па Стојковић није имао никаквих задатака.

Упркос шансама црно-белих, резутлат се од 19. минута није мењао, па је Партизан славио са 1:0. Реванш у Словачкој на програму је за седам дана. 

Уколико проће Дунајску Стреду, Партизан ће највероватније играти са руском екипом Сочи, која је у првом мечу против Кешле славила са 3:0.   

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво