Читај ми!

Станковић повео 25 играча у Казахстан: Храбро и интелигентно на Каират

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да његов тим мора да одигра храбро против Каирата.

Црвена звезда је отпутовала за Казахстан, где ће се у среду од 16 сати састати са Каиратом у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона.

"Каират има предност јер су у стопостотном такмичарском ритму, што се видело против Макабија из Хаифе, за који мислим да је квалитетнија, организованија и талентованија екипа. Међутим, Казахстанци су то успевали да надоместе на тркачком плану са једном лакоћом и физичком доминацијом.

Били су директни без много околишања, добри иза лопте, тврди, хтели су да добију што више дуела и у томе успевали, јер имају седам изванредних скакача. Радили смо на доста детаља за ову утакмицу и што се тиче игре и неких ситница које би могле да донесу превагу на сутрашњем мечу", рекао је Станковић за клупски сајт.

Тренер Црвене звезде се осврнуо и на временску разлику која чека његове играч у Алматију.

"Дошло нам је најдаље могуће место, али ми смо професионалци и њима ће такође бити тако у повратку. Држаћемо се наше сатнице и програма, као да играмо у четири сата после подне по нашем времену.

Тако ћемо организовати устајање, састанке и одлазак на стадион. Када се приближавају овакве утакмице, треба бити храбар, интелигентан и организован. Ништа није добијено нити изгубљено.

Када нађеш равнотежу између та два, онда си победник. Имам групу сјајних момака и клуб је учинио све у току прелазног рока да будемо што јачи. Спремни смо физички и концентрисани, и ово је једна лепа прилика да се и ове године упишу златним словима у историју", рекао је Станковић.

Истакао је да су сви у конкуренцији за састав и да тренутно нема дилему.

"Хвала Богу сви су здрави изашли са припрема и сада сам на слатким мукама кога да ставим у тим. Најбитније ми је да екипа дише као један. Сви разумемо дату ситуацију. Немам двојбе око стартних 11. Свако из групе може да допринесе успеху клуба."

Новак Ђоковић је на аеродрому пожелео срећу Црвеној звезди на утакмици у Казахстану.

"Видети пред утакмицу једног великог ходајућег победника као што је Новак Ђоковић даје нам велику мотивацију и задовољство. Пре свега што сам видео пријатеља и пожелели смо срећу и ми њему на Олимпијским играма и он нама у европским утакмицама. Лепо је када се споје такве две енергије", подвукао је Станковић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић на гостовање казахстанском Каирату у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона повео је 25 играча.

На Станковићевом списку путника за Казахстан су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Милош Гордић, Милан Гајић, Аксел Бакајоко, Александар Драговић, Радован Панков, Срђан Бабић, Милош Дегенек, Милан Родић, Страхиња Ераковић, Секу Саного, Ненад Крстичић, Његош Петровић, Гелор Канга, Вељко Николић, Мирко Иванић, Филипо Фалко, Ел Фарду Бен, Славољуб Срнић, Александар Катаи, Жељко Гаврић, Луис Диони, Милан Павков и Никола Крстовић.

Црвено-бели ће у среду од 16 сати играти против Каирата у Алматију, а реванш меч је на програму 28. јула од 20.30.