Читај ми!

Радомир Антић сахрањен у Ужицу

Некадашњи фудбалски стручњак Радомир Антић, сахрањен је у Ужицу. Том приликом, потпредседник Фудбалског клуба Слобода Немања Нешић, саопштио је да ће стадион тог клуба понети име по легендарном тренеру.

Радомир Антић сахрањен је на ужичком гробљу Доварје, у присуству чланова фамилије, пријатеља и великог броја људи из света фудбала, али и других спортова.

Ужице је окупило велики број његових пријатеља, некадашњих и садашњих спортских радника и сарадника попут: Бате Мирковића, Гордана Петрића, Бошка Ђуровког, Дејана Станковића, Ђорђа Томића, Влада Дивца, Николе Лончара, Немање Видића, Ранка Стојића, Владимира Петровића, Милована Рајевца и многих других, окупио се како би одао почаст.

Некадашњи селектор А репрезентације Србије, коју ју је у великом стилу одвео на Светско првенство у Јужну Африку 2010, преминуо је 6. априла 2020. године у Мадриду, после кратке болести, у 72. години.

Бившег тренера три најпопуларнија шпанска клуба, Реал Мадрида, Барселоне и Атлетика, на вечни починак испратили су многробројни бивши спортисти и спортски радници.

Потпредседник Слободе Немања Нешић, изјавио је да ће се стадион ужичког клуба убудуће звати по Радомиру Антићу. 

"Говорити о Радомиру Антићу у име клуба у коме је поникао, заправо је прича о деценијама блискости, емоција и љубави. Његова величина није у томе шта је освојио, већ у томе што је био велики у ситницама које живот значе. У чињеници да је испред градске кафане његов сто увек био најпунији. У томе што је са пажњом слушао своје Ужичане и људе из околних села како му говоре какву тактику треба да постави у Јужној Африци", рекао је Нешић.

"Нема човека у овом граду који нема селфи са Радомиром Антићем, а средином деведестих у Ужицу се све црвенило и белило у бојама Атлетика и претпоставка је да се после Мадрида, за Атлетико највише навијало баш овде поред Ђетиње. Радомир је изузетан пример особе која без обзира на звезду на коју се попела, није заборавила камен са којег је поникла. Као поука и као пример за друге. Његова одлука да за вечну кућу не одабере ни Мадрид ни Алеју великана у Београду, већ гробље у Ужицу, више је него довољан разлог да ужички фудбалски храм добије име по Радомиру Антићу. Од данас па убудуће, све фудбалске бајке исписујемо на стадиону 'Радомир Антић'. Због Радомира, због Ужица, због Слободе", додао је Нешић. 

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи