Читај ми!

Кикс Звезде на старту сезоне, Војводина се одбранила у Београду

Фудбалери Црвене звезде и Војводине одиграли су нерешено без постигнутих голова на стадиону "Рајко МитиЋ"у мечу првог кола нове сезоне Суперлиге Србије.

Одличан, садржајан. динамичан и узбудљив меч одиграли су Црвена звезда и Војводина, упркос томе што није виђен постигнут гол.

Црвена звезда није искористила прегршт шанси на солидно попуњеном стадиону "Рајко Митић", док се са друге стране Војводина дуго, али успешно бранила.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су већ у 15. секунди сусрета упутили ударац, али је шут Човића отишао поред гола Борјана.

Звезда је у наредних неколико минута стицала предност у поседу лопте, а како је време пролазило, бивала све опаснија и конкретнија.

Домаћин је створио неколико опасних ситуација и прилика пред голом ривала, али је недостајало концентрације у завршници. 

Голман гостију Симић одлично је реаговао код удараца Крстичића, Иванића и Катаија, док је шут Бена у самом финишу првог дела зауставила статива. 

Утакмица се додатно отворила у другом делу, у којем је Звезда имала потпуну доминацију, стварала шансе, а Војводина своје прилике правила након контри.

У неколико наврата је домаћин пропустио огромне прилике за постизање гола. 

Бен је промашио вероватно и најбољу шансу у дотадашњем делу меча, када је са два или три метара удаљености од гола, пребацио исти.

Гости су успели у пар ситуација да искористе простор који је Звезда остављала на својој половини, али су се у контрама углавном спетљали Симић, Новевски и Максимовић. 

У последњих 30-ак минута меча, гледала се потпуна опсада гола Војводине, која се бранила са свих 11 играча. 

Време је одмицало, шансе су се ређале, а притисак домаће публике са трибина растао.

Тренер Звезде Дејан Станковић у финишу је решио да нападне са свим расположивим средствима, па су на терен ушли и Фалко и Павков. 

Управо је Милан Павков је имао сјајну шансу пет минута пред крај сусрета, када га је одлично проиграо Катаи, али је нападач црвено-белих са пет метара шутирао право у голмана Симића.

Играло се седам минута у судијској надокнади, али су се изабраници Славољуба Ђорђевића успешно и дисциплиновано бранили, па је резултат остао 0:0.

Суперлига Србије, 1.коло:

Петак:

Чукарички - Вождовац 2:1
Црвена звезда - Војводина 0:0

Субота:

ТСЦ - Нови Пазар 18.55
Пролетер - Партизан 21.00

Недеља:

Спартак - Раднички Ниш 18.55
Младост - Раднички 1923 21.00

Понедељак:

Радник - Металац 18.55
Напредак - Колубара 21.00

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво