Читај ми!

Највећи дебакл у историји подгоричке Будућности

Фудбалери подгоричке Будућности завршили су такмичење у квалификацијама за Лигу шампиона већ у првом колу и доживели најубедљивији пораз у историји клуба на европској сцени. Шампион Црне Горе је у реваншу поражен од Хелсинкија резултатом 4:0, што им је најтежи пораз откад наступају у међународним такмичењима. Након пораза у првом мечу у Финској од 3:1, плаво-бели су доживели нови неуспех и поход на Европу завршили дебаклом од 7:1.

Актуелна генерација је поставила негативни рекорд Будућности, пошто су претходно најубедљивији порази били од Бајера из Леверкузена 1995, односно Ла Коруње десет година касније – оба резултатом 3:0.

Сада су примили један више, а стрелци за госте били су Валенчић, Жаир и Риски два пута.

Будућност је протекле сезоне доминантно освојила дуплу круну – у домаћем првенству је до титуле дошла са 28 бодова више од Сутјеске, потом на жребу за прво коло квалификација за Лигу шампиона била носилац, али ће двомеч са Хелсинкијем остати црна страница у историји подгоричког клуба.

Будућност авантуру наставља у квалификацијама за Лигу конференција, а противник у другом колу је Торсхавн са Фарских Острва.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се