Читај ми!

Најбољи српски двојац "махача" одлази у пензију

Српски арбитри Далибор Ђурђевић и Милован Ристић, након 28 готово беспрекорне каријере, одлучили су да оду у пензију.

Као што су током своје бриљантне каријере доносили милиметарске тачне одлуке, тако су и данас одлучили, изненадивши све, да је их на фудбалском терену више нећемо гледати.

Најбољи двојац "махача" у историји српског фудбала и једни од најбољих арбитара на свету у последњој деценији, одлучили су да заврше каријеру.

После 28 година каријере без иједне мрље, Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, поставили су многе стандарде и рекорде у овом послу, били неизоставни део најбољег тима који је прославио српско суђење.

На челу са Милорадом Мажићем попели су се на врх фудбалског света, одсудили два Светска првенства у Бразилу и Русији, Европско првенство у Француској, Суперкуп Европе, Финале купа Конфедерација, Финале Лиге шампиона, преко 300 интернационалних утакмица, Лиге шампиона, Лиге Европе, највеће дербије Катара, Египта, Кине....

У Србији су постали скоро па декор највеће светковине српског фудбала и након одласка Милорада Мажица из Србије готово да се није постављало питање ко ће бити на "линијама" у најтежој утакмици српског фудбала где се грешке не праштају.

Њима се веровало и у њихове се одлуке није сумњало.

Доносили су дербију потребну мирноћу и пре самог почетка, а на крају су стигли до бројки од 27 (Милован) и 25 (Далибор) одсуђених дербија.

Импозантан број који ће ретко ко моћи да престигне.

У седам наврата судили су у финалу Купа Србије, што ће остати убележено као још један рекорд који ће се тешко оборити.

На Фифиној листи, на којој се и даље налазе, провели су пуних 13 односно 11 сезона...

Оно што је сигурно, то је да ће своје искуство и знање наставити да користе у некој другој улози у Српском фудбалу, јер се налазе на Фифа ВАР листи и лиценциране су ВАР судије.

На крају, довољно је рећи Милован Ристић и Далибор Ђурђевић...