Читај ми!

Лалатовић: Напоран рад и нападање Европе

Већ смо показали да смо добитна комбинација и наш циљ ће бити пласман међу четири најбоље екипе у Суперлиги и повратак у Европу, рекао је Ненад Лалатовић, који је у петак званично представљен као нови-стари тренер фудбалера Радничког из Ниша.

Лалатовић се вратио на место успеха, пошто је у сезони 2018/2019 са Нишлијама био вицешампион Србије.

"Са великим задовољством се враћам у клуб у којем сам провео прелепих годину дана. Нисам много размишљао када сам добио понуду од руководства клуба на челу са Ивицом Тончевом и Драганом Марковићем Марконијем. Ми смо већ показали да смо добитна комбинација и договорили смо се буквално за пет минута", рекао је Лалатовић за клупски сајт након престављања.

За Раднички и његове навијаче сам се много везао и веома ми је драго што сам опет овде, истакао је Лалатовић.

"Ово је велики клуб, Ниш је сјајан град за живот и једва чекам да поново почнемо да пишемо историју. Раднички више никада не сме да дозволи себи да буде у позицији у којој је био у прошлој сезони, када је до последњег минута стрепео за опстанак у лиги. То мора да остане иза нас, а испред нас је једна озбиљан рад и повратак на стазе успеха. Наш циљ ће бити пласман међу четири најбоље екипе у Суперлиги и повратак у Европу. За то ће нам требати много рада и одрицања, али и минимум седам-осам нових играча. Квалитет тих играча ће зависити од буџета клуба, али немам бојазан по том питању, јер смо се ја и Ивица Тончев лако договарали око појачања и раније", рекао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба Радничког је прозвао фудбалере, који су потом одрадили први тренинг на стадиону Чаир.

На прозивци су се од првотимаца из прошле сезоне појавили Никола Аксентијевић, Никола Станковић, Никола Стевановић, Огњен Бјеличић, Петар Ристић, Филип Касалица, Кристијан Живковић и Петар Ћирковић, а поред њих тренирали су и млади играчи Радничког.

"Чека нас много посла овде, пошто у року од 30 дана треба да формирамо тим и да га припремимо за почетак сезоне. Што се тиче фудбалера из прошле сезоне, ја бих желео да остану Ненад Гаврић, Душан Пантелић и Александар Ковачевић. Њима су уговори истекли, али тек треба да преговарамо и надам се да ћемо успети да их задржимо овде. Што се осталих потенцијалних новајлија тиче, морам да им поручим да је Раднички финансијски потпуно стабилан клуб и да овде неће имати никаквих проблема са те стране. Тако је било у мом првом мандату, а тако је и сада. Ја ћу бити тај који ће им гарантовати да ће им сви услови бити испуњени".

Предност рада у Радничком је и тај што ја за свој рад одговорам искључиво Ивици Тончеву, за разлику од Војводине, где нисам знао ко ми је шеф и са ким треба да причам, навео је Лалатовић.

"Потенцијалним појачањима могу да кажем и да слободно погледају шта смо сви ми овде у Радничком урадили у оној вицешампионској сезони. У Радничком неће моћи да се деси ситуацији као у Војводини да им један репрезентативац Босне и Херцеговине Синиша Саничанин оде у Партизан без динара обештећења", казао је Лалатовић.

Харизматични стручњак открио је детаље припрема, као и име првог новајлије.

"Први играч који ће нас појачати је Вукадин Вукадиновић, који наступа на крилним позицијама. Он је био моја лична жеља", рекао је Лалатовић.

"Што се тиче припрема, до 26. јуна смо у Нишу, а потом одлазимо у словеначке Терме Чатеж, где ћемо боравити 15 дана и одиграти пет контролних утакмица. Искрено се надам да ћемо до тада имати на окупу тим какав желимо. Моји тренизни су захтевни и зато је веома битно да се што пре комплетирамо", закључио је Лалатовић.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво