Читај ми!

Челси на крову Европе, нови неуспех Гвардиоле и Ситија

Фудбалери Челсија освојили су овогодишње издање Лиге шампиона, пошто су у финалу на "Драгау" савладали екипу Манчестер ситија са 1:0. "Плавци" су тако дошли до друге титуле у и елитном такмичењу у историји клуба, а једини гол постигао је Каи Хаверц у 42. минуту сусрета.

Завршена је још једно супер узбудљиво издање Лиге шампиона, а на кров Европе попела се екипа Челсија.

"Плавци" су у финалу надиграли и савладали Манчестер сити и тако дошли до другог "ушатог" пехара у историји лондонског клуба.

Колики подвиг су извели изабраници Томаса Тухела говори и то што је ретко ко веровао у њих, поготово када се узме у обзир начин на који су играли почетком и средином сезоне.

Немачки стручњак преузео је екипу која се налазила у, благо речено расулу, али је успео да заведе ред, пробуди веома талентоване играче и одведе их до највећег могућег успеха.

Челси је кроз читаву нокаут фазу Лиге шампиона био аутсајдер, али је ишао корак по корак и доказао да заслужује да се нађе у самом врху светског и европског фудбала.

Одличан и занимљив фудбал играо се у финалу у Португалији на стадиону "Драгао".

Обе екипе су очекивано опрезно ушле у меч, чекајући прави моменат за напад.

Сити је први припретио преко Стерлинга, али су потом уследиле две веома изгледне позиције за Вернера, које овај није искористио, тачније које му је одбранио Едерсон.

До краја првог полувремена одвило се неколико битних детаља.

Прво је Рудигер одлично изблокирао Фодена, а потом је уследио моменат у којем се повредио Тијаго Силва.

Деловало је као да ће прво полувреме протећи без гола, али је Челси извео мат у три потеза.

Чилвел је одложио лопту Маунту, овај послао савршен пас кроз средину за Хаверца, а млади Немац заобишао Едерсона и послао лопту у празан гол Ситија.

Хаверц је тако постигао први гол у Лиги шампиона ове сезоне, али очигледно најбитнији.

Тај гол још више има на снази узимајући у обзир колико се скупо плаћено појачање мучило ове сезоне у Челсију. Мучило толико да је у једном тренутку, голман Ситија имао више асистенција од офанзивног играча Челсија.

Челси је голом Хаверца на полувреме однео предност од 1:0, коју је успешно одбранио до краја меча.

У другом делу утакмица није било прилика колико и у првом, што се доста може замерити екипи Ситија и њеном тренеру Пепу Гвардиоли.

Сити је за читав меч тек два пута шутнуо у оквир гола ривала, а седам укупно, па се стиче утисак да "грађани" нису имали много чему да се надају у овом финалу, оваквом игром.

Велики пех Гвардиолина екипа доживела је у 60. минуту, када је један од најбољих играча и креатора у екипи - Кевин Де Брујне, доживео повреду и у сузама напустио терен.

До краја сусрета је Гвардиола пробао да промени ток увођењем Жезуса и Агуера, али се резултат није мењао.

Чак је најближа поготку била екипа Челсија, али је у 73. минуту Пулишић био непрецизан из веома изгледне ситуације.

Треба напоменути да је маестралан меч још једном одиграо Нголо Канте, везиста Челсија, који је дословце био на сваком делу терена, кварио нападе ривала, а одлично дистрибуирао лопте и нудио се својим саиграчима.

Челси је победом дошао до другог трофеја у Лиги шампиона у историји клуба, првом после 2012. године.

Манчестер сити остаје без титуле у елитном европском такмичењу, па им поново остаје да се утеше титулом у Премијер лиги коју су раније током сезоне освојили.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво