Читај ми!

Стојковић: Нисам био губитник у Барију

Ово је леп датум за Црвену звезду и српски фудбал. Вероватно се више никада неће поновити овакав један резултат. Ја сам био са супротне стране, али се нисам осећао као губититник, рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић поводом великог јубилеја, 30 година од освајања титуле шампиона Европе фудбалера Црвене звезде.

На данашњи дан фудбалери Црвене звезде су покорили Европу и подигли пехар Купа европских шампиона. Селектор репрезентације Србије и некадашњи капитен црвено-белих, посетио је данас у Галерији Српске академије наука и уметности изложбу "Пут правих вредноти" у организацији Олимпијског комитета Србије, и присетио се тог историјског дана.

"Ово је леп датум за Црвену звезду и српски фудбал. Вероватно се више никада неће поновити овакав један резултат. Ја сам био са супротне стране али се нисам осећао као губититник. Нисам имао ту врсту пресије ко ће да победи јер сам знао да уколико Звезда буде славила, да је то негде и мој успех", рекао је Стојковић и додао да је славио са бившим саиграчима:

"Неко ме је од мојих саиграча из Марсеја позвао у свлачионицу, али сам им рекао да ћу поздравити играче из Црвене звезде. До јуче сам играо са њима, био им капитен, њихов вођа. Била је лудница у свлачионици, велико славље. Честитао сам сваком понаособ", каже Стојковић и додаје да је добио поклон након меча:

"Са Диком Стојановићем сам разменио дресове. Чувам га и даље. На крају је он био човек одлуке и испада да је тај дрес у ствари вреднији од свега у историји Црвене звезде."

Током јучерашњег дана иницијативу да се градски стадион на коме своје утакмице игра Фудбалски клуб Раднички преименује и убудуће зове "Драган Стојковић Пикси" је селектора Србије изненадила и усрећила:

"Нисам очекивао тако нешто и када су ми рекли да је у току иницијатива, заиста сам емотивно то доживео. После моје родне куће, тај стадион представља нешто најлепше што је мени могло да се деси. Без обзира на градниозност осталих стадиона на којима сам био и играо, овај стадион има посебно место у мом срцу", рекао је Стојковић и додао да уколико се та идеја буде реализовала, да не зна како ће је преживети.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво