Читај ми!

Манчестер Сити и Челси у финалу Лиге шампиона

Манчестер Сити и Челси играју на стадиону Драгао у Порту утакмицу која одлучује о звању најбоље екипе Европе. Директан пренос меча, који почиње у 21.00, пратите у директном преносу на Радио-телевизији Србије.

Манчестер Сити никада није био првак Европе (ово је први пут и да игра финале такмичења, како год оно да се звало, које о томе одлучује), док је Челси најбољи у Лиги шампиона био 2012. године.

Челси већ има подоста успеха у дуелима са Ситијем у 2021. години, савладавши их у ФА Купу и Премијер лиги.

Меч ће бити игран пред 16.500 навијача, на стадиону Драгао у Порту.

Оба тренера могу да рачунају на сваког фудбалера, с тим да је, према наводима са тренинга Ситија у петак, Гундоган добио ударац у судару са Фернандињом. Но, не треба очекивати да то значајније утиче на састав првака Енглеске.

"Знам тачно како желим да играмо. Предивно је искуство бити овде. Знам тачно шта ћу да кажем играчима. Оним играчима који су нервозни, казаћу да је то нормално", рекао је тренер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола.

"Поприлично сам сигуран да је неопхдно намучити се, патити, да би се освојила Лига шампиона. Лепо је рећи играчима да уживају, али некада то није могуће. Морате да се прилагођавате, да се борите...".

Пеп Гвардиола ће покушати да освоји Лигу шампиона по трећи пут у каријери, након што је то урадио са Барселоном 2009. и 2011. године.

Томас Тухел, са друге стране, играо је финале Лиге шампиона прошле године са Пари Сен Жерменом, у којем је његов тим поражен са 1:0 од Бајерна.

"На овом нивоу фудбала често се ствари своде на то колико сте гладни, колико јако нешто желите. Мој тим је био веома фокусиран и дисциплинован током седмице уочи утакмице", истакао је немачки тренер.

"Увек је тешко играти против екипа Пепа Гвардиоле. Манчестер Сити је можда најбољи тим на свету. Баправили су велику разлику у Премијер лиги, али ми смо ту разлику успели да пребродимо на Вемблију (у ФА Купу) и ту разлику смо успели да пребродимо у Манчестеру (у дуелу у Премијер лиги)".

Још увек под утиском финала Лиге Европе, тренери су причали о евентуалним пеналима.

"Одредили смо играче који ће шутирати једанаестерце, ако њих буде. Али не знамо ко ће завршити утакмицу, ко ће све бити на терену, тако да смо у пеналима такође сви заједно", рекао је Тухел.

Оба тима су изгледала изврсно дефанзивно током такмичења, примивши само четири гола. Сити је тек један гол у групној фази, против Порта, док је Челси, у време док је тренер био Френк Лампард, примио тек два.

Порто, екипа на чијем стадиону се игра финале, једини је тим који је савладао Челси у Лиги шампиона ове сезоне, када су тријумфовали у Севиљи са 1:0. Такође, исти тим је једини који је успео да остане непоражен против Ситија, играјући 0:0 у децембру.

Сити је постигао 25 голова до овог финала, Челси је стао на 22.

Манчестер Сити је номинални домаћин, па ће они играти у светлоплавим дресовима.

Овогодишње финале ће бити преношено у преко 200 земаља, а церемонија уочи почетка меча трајаће десет минута.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво