Читај ми!

Јувентус отпустио Пирла

Фудбалски клуб Јувентус отпустио је Андреу Пирла са места првог тренера после неуспешне сезоне у Торину. Пирло је добио отказ у клубу у којем је оставио дубок траг као играч после непуних годину дана од доласка на клупу "старе даме".

Фантастични везиста је први посао имао у једном од највећих клубова на свету, али није успео да се прослави, пошто је Јувентус завршио на четвртом месту Серије А.

Екипа је после девет узастопних шампионских година била веома лоша у домаћем првенству и препустила је титулу Интеру, а на крају је у последњем колу обезбедила пласман у Лигу шампиона.

Бјанконери су такмичење у најјачем европском такмичењу завршили већ у осмини финала, а тријумфи у Суперкупу и Купу Италије су делимично извукли сезону.

"Хвала ти, Андреа", тим речима почиње саопштење на званичном сајту Јувентуса.

У наставку клуб подсећа да је Пирло преузео први тим у тешком тренутку и да је у првој сезони освојио два пехара, као и тријумфе над највећим ривалима.

"Пошто су победе оно што се рачуна у фудбалу, присетићемо се неких – у размаку од неколико кратких месеци, Пирлов Јувентсу је подигао два трофеја – Суперкуп Италије и Куп Италије. А он, као тренер, донео је бриљантне победе на највећим светским стадионима, од 'Сан Сира' до 'Камп Ноуа", додаје се у саопштењу.

Још није потврђен његов наследник, али је извесно да ће то бити Масимилијано Алегри, који је већ успешно водио "стару даму".