Читај ми!

Сем Алардајс напушта Вест Бромвич Албион

Сем Алардајс је изјавио да ће се повући са места шефа стручног штаба Вест Бромвич Албиона на крају сезоне.

"Биг Сем" је ово објавио после пораза његовог тима, који ће наредне сезоне играти у Чемпионшипу, од Вест Хема у среду.

Алардајс је дошао у клуб у децембру, након што је Славен Билић добио отказ, али није успео да спаси клуб из Мидландса од повратка у други ранг такмичења. Ово је први пут да је Алардајс, тренер са великим стажом у енглеском фудбалу, испао из лиге.

"Вест Бромвич Албион ми је великодушно понудио да останем и наредне сезоне, што показује амбицију овог клуба. Након разматрања, међутим, одлучио сам да не прихватим".

Алардајс има репутацију тренера који зна како се тимови враћају из непријатнијих ситуација и лоших позиција на табели, али је тим овога пута преузео у веома лошем стању. Вест Бромвич је победио само у једној од 13 уводних утакмица сезоне.

Након везаних победа у априлу, која је укључивала и триумф од 5:2 против Челсија у Лондону, деловало је да Алардајс поново може да понови успех.

Међутим, пораз од 3:1 од Арсенала 9. маја дефинитивно је вратио Вест Бромвич у Чемпионшип, други пут у четири сезоне.

"Био сам више него рад да посаветујем управу клуба у вези са мојом заменом. До тада, у дуелу са Лидсом, покушаћемо да на најбољи могући начин завршимо сезону и освојимо штп је могуће више бодова", закључио је Алардајс.