Читај ми!

Црвена звезда напунила мрежу Металца, оборила два рекорда и прославила титулу

Фудбалери Црвене звезде савладали су Металац са 5:1 (3:0) у мечу последњег 38. кола Линглонг Суперлиге Србије. Црвено-бели су оборили два рекорда.

Звезда је убедљиво савладал Металац. Од самог старта је жестоко напала, рано постигла два гола, а потом је све одрадила рутински. Гости успели да постигну почасни погодак. Поред убедљивог тријумфа, црвено бели су оборили два рекорда, по броју освојених бодова и броју постигнутих голова.

Звезда је повела већ у другом минуту сусрета. Иванић је примио лопту на левој страни на гол-аут линији, ослободио се чувара, ушао у казнени простор. Потом је упутио повратни лопту на супротну страну, на њу је налетео Гајић и прецизним ударцем погодио мрежу.

Већ у петом минуту на семафору је стајало 2:0. Катаи је одлично повукао од срдине терена, уочио је Бена на десној страни. Уследио је пас, грешка Млађовића, коме лопта прелази преко ноге и стиже до Бена који је се наша сам испред голмана и пронашао пут лопти до мреже.

Црвено-бели су наставили са нападима на гол противника, који се углавном бранио и вребао своју шансу из контранапада.

У 34. минуту Звезда је стигла до трећег гола. Зоћевић је погрешио на око 18 метара по средини. Иванић је прво разменио пас са Фалчинелијем да би потом упослио Бена који као и код предходног гола уситуацији један на један са голманом Металца излази као победник.

 

Звезда је наставила да постиже голове и у другом полувремену. У 49. минуту Катаи је одлично прошао по левој страни улетео у шеснаестерац, упутио је центаршут. Голман Савић је успео да одбије лопту али само до Канге који са око 11 метара постиже погодак.

Гости су смањили предност Звезде у 69. минуту. Максимовић је искристио грешку Панкова који се оклизнуо на срдини терена. Кренуо је ка казненом прстору и у ситуацији један на један са голманом Поповићем постигао погодак.

У 76. минуту Млађовић је оборио Срнића у шеснаестерцу и судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Павков - 5:1 за Звезду.

До краја меча још неколико прилика на обе стране, али није било промене резултата. 

Пре меча Павкову и Катаију уручени су дресови са бројем 100.

После меча на западној трибини стадиона "Рајко Митић" одржана је свечана церемонија доделе шампионског пехара и медаља свим заслужнима у црвено-белом дресу.  

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи