Читај ми!

Звезда убедљува против Бачке, 100. утакмица Катаија у црвено-белом

Црвена звезда је као гост савладала Бачку са 5:0 (4:0) у мечу предпоследњег 37. кола Линглонг Суперлиге Србије. Поред убедљиве победе црвено-белих сусрет ће бити упамћен и по 100. мечу Александра Катаија у дресу Звезде.

Сјајном игром, пре свега у првом полувремену, црвено-бели су сломили отпор домаћина, који није имао решења за овакву игру новог-старог шампиона. Дуел је обележио Канга са три асистенције. На крају убедљив тријумф црвено-белих.

Звезда је повела у 15. минут сусрета. Вељко Николић је брзо извео слободан ударац са десне стране, упослио је Кангу у шеснаестерцу, овај је у петерцу пронашао Павкова, који главом тресе мрежу домаћина.

Гости су удвостручили предност у 25. минуту. Погрешио Ескић на средини терена. Канга је одлично упослио Гаврића иза леђа одбране, који је изашао сам испред голмана и лако га савладао.

Минут касније црвено-бели су пропустили одличну прилику, тачније голман Бачке је сјајно реаговао. Лопта је у казненом простору дошла до Павкова, овај је пронашао Вукановића у петерцу, али је голман Милојевић успео да одбрани његов ударац.

Звезда је наставила да опседа гол домаћина. Своје шансе пропустили су Канга, Његош Петровић са дистанце и Павков.

У 32. минуту Звезда је стигла до трећег гола. Прелепим ударцем са око 20 метара Његош Петровић је послао лопту под пречку, голман Алекса Милојевић није успео да укроти овај удара и морао је по трећи пут да извади лопту из мреже.

У 36. минуту на семафору је стајало 0:4. Канга је одлично упослио Гаврића који се поново нашао сам испред голмана Милојевића и у дуелу један на један изашао као победник.

Први ударац ка голу Црвене звезде видели су у 40. минуту сусрета, али покушај домаћина са дистанце голман Петровић је укротио без већих проблема.

Наставила је Црвена звезда да напада и у наставку. Домаћин је своју шансу вребао из контанапада, једну такву прилику пропустио је у 53. минуту, Ескић је ишао ка голу Петровића, али га је сустигао Дегенек и у последњем тренутку избио лопту.

Још једну добру прилику пропустио је Павков у 55. минуту, тачније његов покушај главома са пет метара голман Милојевић је одбранио.

Очекивано, Звезда је умирила темпо, и даље је нападала, али са мање интензитета. Црвено-бели су наставили да стварају прилике али и да их пропуштају. Своје шансе нису искористили Катаји, Гобељић и Бен.

Фудбалери Бачке успели су да створе неколико полуприлика, али без већих претњи по гол Петровића.

Црвена звезда је пети гол постигла у 86. минуту. Лепа акција црвено-бели, Иванић и Ноколић су разменили дупли пас у шеснаестерцу домаћина и Иванић се уписао у листу стрелаца и тако ставио тачку на овај меч.

Суперлига Србије, 37. кола:

Петак:

Радник - ТСЦ 0:3
Војводина - Спартак 1:1
Бачка - Црвена звезда 0:5

Субота:
Инђија - Пролетер
Јавор - Чукарички
Металац - Нови Пазар
Напредак - Младост
Рад - Мачва
Златибор - Раднички Ниш
Партизан - Вождовац

Табела:
Црвена звезда 105
Партизан 92
Војводина 71
Чукарички 68
Радник 55
ТСЦ 55
Металац 51
Младост 51
Спартак 51
Напредак 47
Вождовац 47
Пролетер 47
Јавор 45
Раднички Ниш 45
Нови Пазар 45
Рад 44
Инђија 35
Златибор 28
Мачва 22
Бачка 16
 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво