Читај ми!

Милан прегазио Јувентус и приближио се Лиги шампиона

Фудбалери Милана савладали су у Торину Јувентус са 3:0 (1:0) у мечу 35. кола Серије А. Три кола пре краја првенства Милан се приближио пласману у Лигу шампиона, а Јувентус посустаје у тој борби.

Дерби који није само одлучивао о престижу, већ и о пласману у Лигу шампиона. Обе екипе у дуел су ушле поравнате на табели. Наполи је бежао један бод и држао треће место, иза Интера и Аталанте. Милан је био бољи, постигао три гола. Јувентус неубедљив, Роналдо индиспониран.

Због важности меча нисмо гледали претерано леп фудбал. Све је било подређено резултату, јер само је он био битан. Екипе су превише обазриво ушле у меч, водило се рачуна само о свом голу. Било је битно не примити гол. Све се промели када је Милан постигао први гол. Јувентус је кренуо по изјендачење. Међутим, прилази голу Милана били су затворени.

Први ударац у оквир гола гостију уследио је тек у другом полувремену. Међутим без озбиљнијх шанси за Јувентус. Милан је промашио пенал, али је ипак дошао до другог гола и увео меч у мирнију завршницу. У финишу још један гол гостију и потврда тријумфа. На крају заслужена победа Милана, који сада заузима трећу позицију са истим бројем бодова као и другопласирана Аталанта. Јувентус је пети са бодом заостатка у односу на четвртопласирани Наполи.

Први је озбиљније запретио Милан у 23. минуту. Дијаз је примио пас у шеснаестерцу одмах је шутирао по средини гола, али је голман био на месту и сјајно одбранио.

Јувентус је узвратио седам минута касније. Након корнера најбоље се снашао Кијелини, шутирао је главом, али је његов покушај завршио крај десне стативе.

Најбољу шансу у првом полувремену пропустио је Милан у 37. минуту. Хернандез се нашао у шеснаестерцу уследио је ударац, али је један одбрамбени играч успео да стартује, спречи сигуран гол и одбије лопту у корнер.

Ипак, Милан је стигао до гола у првој минути надокнаде времена. Дијаз је прихватио одбијену лопту на ивици шеснаестерца, ослободио се чувара, опалио је по њој и погодио десне рашље. То је уједно било све што смо видели у првом делу игре.

Јувентис је могао до изједначења већ у првом нападу у другом полувремену. После брзе акције шутирао је Бентакур, у ситуацији један на један са голмано, али је Донарума крајњим напором успео да одбрани, одбије лопту и спаси свој гол. Ово је уједно био први ударац Јуентуса у оквир гола на мечу.

У 55. минуту досуђен је пенал за Милан. Дијаз је шутирао лопта је погодила у руку Кијелинија и након асистенције ВАР-а судија је показао на белу тачку. Шутирао је Кеси, али је Шћешни прочитао његов удараци и одбио лопту у корнер.

У 67. минуту своју прву шансу на мечу пропусти је Роналдо. Одлилно је прихватио лопту у шеснаестерцу, уследио је ударац, али је био непрецизан.

Поново је запретио Милан у 70. минуту. После брзе акције Ребић је у паду упутио лопту ка Чалханоглу, али је голман Јувентуса био бржи и пресекао акцију.

Јувентус је наставио са нападима, а Милан је своју шансу тражио из контри и полуконтри.

Ипак, Милан је стигао до другог гола у 78. минуту. Ребић је добио лопту на око 20 метара, опалио је и погодио горњи десни угао, Шћешни је био немоћан.

Све недомуце око победника Милан је решио у 82. минуту. Слободан ударац искоса са десне стране извео је Чалханоглу, у петерцу је највиши био Томори и главом сместио лопту у мрежу.

До краја меча неколико покушаја Јувентуса да ублажи пораз, али чини се да се Јувентус касно пробудио.

Серија А, 35. коло:

Субота:
Специја - Наполи 1:4
Удинезе - Болоња 1:1
Интер - Сампдорија 5:1
Фјорентина - Лацио 2:0

Недеља:
Ђенова - Сасуоло 1:2
Беневенто - Каљари 1:3
Парма - Аталанта 2:5
Верона - Торино 1:1
Рома - Кротоне 5:0
Јувентус - Милан 0:3

Табела:
1. Интер 85
2. Аталанта 72
3. Милан 72
4. Наполи 70
5. Јувентус 69
6. Лацио 64
7. Рома 58
8. Сасуоло 56
9. Сампдорија 45
10. Верона 43
11. Удинезе 40
12. Болоња 40
13. Фјорентина 38
14. Ђенова 36
15. Торино 35
16. Каљари 35
17. Специја 34
18. Беневенто 31
19. Парма 20
20. Кротоне 18

 

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво