Читај ми!

Узалуд Месијеви слаломи, без голова у дербију Барсе и Атлетика

Дерби меч 35. кола шпанске Ла Лиге између Барселоне и Атлетика завршен је без голова. Гости задовољни оваквим исходом, а још задовољнији играчи Реала, који у недељу увече победом могу да преузму прво место на табели.

Велики дерби 35. кола Ла Лиге завршен је без голова. Атлетико је пропустио прилике у првом, Барселона у другом полувремену, а најзаслужни за коначан исход на Камп Ноу били су голмани – Тер Штеген и Облак.

Екипа Чола Симеонеа дошла је у Барселону са жељом да не изгуби, а гости су у томе и успели после 90 и кусур минута велике борбе.

Атлетико је задржао два бода у односу на Барсу, а није небитна чињеница да "јорганџије" имају бољи међусобни скор у односу на Блауграну, што потенцијално може одлучити шампиона Шпаније.

И поред нешто дефанзивније формације, Атлетико је био бољи ривал у првих 45 минута.

Љоренте, Караско и Суарез имали су неколико покушаја да постигну погодак, али је сваки пут на правом месту био немачки голман Марк-Андре тер Штеген.

Најбољу прилику за домеће пропустио је Лео Меси, када је у слалому "промешао" одбрану Атлетика, али је Јан Облак интервенисао врховима прстију.

У наставку је Барса преузела теренску иницијативу, Атлетико се ограничио на покушаје из контранапада, али није било озбиљних прилика пред оба гола.

Бар до 85. минута, када Усман Дембеле није искористио фантастичан центаршут Албе и главом је шутирао непрецизно, преко гола.

Ремијем на Камп Ноу вероватно су најзадовољнији у Реалу, пошто би "краљевићи", у случају да забележе све победе до краја сезоне, завршили сезону као шампиони.

Ипак, Реал има најтежи распоред до краја првенства, а прва потенцијална "мина" могла би да буде екипа Севиље, која гостује у Мадриду већ у недељу увече.

Ла Лига, 35. коло:

Петак:

Сосиједад - Елче 2:0

Субота:

Алавес - Леванте 2:2
Барселона - Атлетико 0:0
Кадиз - Уеска 2:1
Билбао - Осасуна

Недеља:

Хетафе - Еибар
Валенсија - Ваљадолид
Виљареал - Селта
Реал Мадрид - Севиља

Понедељак:

Бетис - Гранада

Табела:

1. Атлетико Мадрид 77
2. Барселона 75
3. Реал Мадрид 74
4. Севиља 70
5. Сосиједад 56
6. Виљареал 52
7. Бетис 51
8. Гранада 45
9. Селта 44
10. Кадиз 43
11. Билбао 42
12. Осасуна 40
13. Леванте 39
14. Валенсија 36
15. Хетафе 34
16. Алавес 32
17. Ваљадолид 31
18. Уеска 30
19. Елче 30
20. Еибар 26

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи