Читај ми!

Финале дефинитивно у Истанбулу, по 4.000 навијача оба тима на стадиону

Финале Лиге шампиона дефинитивно ће бити одиграно у Истанбулу 29. маја, иако су у Турској због ковида посебне мере на снази, али и без обзира на то што у финалу играју две екипе из Енглеске.

У једном, истина кратком периоду, постојале су спекулације да би Лондон, односно Вембли, могли да буду алтернативна локација играња финала. Осим што је то противно устаљеној пракси очувања интегритета такмичења (осим у посебним случајевима, пропозиције такмичења унапред договорене морају бити испоштоване до краја), проблем би био и организациони јер је у истом периоду заказано финале плеј-офа Чемпионшипа.

Уефа је објавила да ће финале бити играно у Истанбулу недвосмислено, као и да ће се урадити све да се обезбеди долазак одређеног броја навијача Челсија и Манчестер Ситија.

"Турска је у локдауну до 17. маја, али то нама не смета. Радимо са турском федерацијом и тамошњим властима како би сви који дођу на финале били безбедни. Здравље је наш највећи приоритет", наводи се у саопштењу Уефе.

Бројка која се тренутно провлачи као могућа јесте по 4.000 навијача оба тима. Олимпијски стадион у Истанбулу може да прими 75.000 људи, а иницијално је идеја била да буде испуњен до 50 одсто капацитета.

Јасно је, међутим, да сходно ситуацији са коронавирусом у Турској, тренутно, то не делује као могуће.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво